23948sdkhjf

Tungen skal holdes lige i munden

Det handler om at være skarp på alt i nutidens marked, fortæller anlægsgartnervirksomheden OKNygaard A/S
Konkurrencen er fortsat skarp og priserne under pres. Derfor er udfordringen at holde tungen lige i munden, fortæller Ole Kjærgaard, ordførende direktør hos anlægsgartnervirksomheden OKNyggard A/S.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har taget en snak med ham om det næste halve års udfordringer.

Hvad er jeres største udfordringer i det kommende halve år?

”Jeg tror, at udfordringen er at sørge for at få bearbejdet det marked, vi skal leve af næste år, og få nok ordrer ind inden for de kerneområder, vi gør os i, og til den rette pris”, siger han.

”Det næste – efter vi får de her opgaver ind – er, at vi får den rette bemanding. Vi kan godt mærke, at der er rift om de dygtige folk”, fortsætter Ole Kjærgaard og fortæller, at han oplever, at medarbejdere forsøges headhuntet.

Hvordan ser det ud med ordresituationen?

”Jeg synes – det generelle marked taget i betragtning og den omstændighed at vi har lagt vækstambitioner ind, fordi vi så, at tiden var inde til det – at det ser fornuftigt ud. Vi mangler måske at sælge 20 procent af de ordrer, vi skal have ind i år. Det er ikke urealistisk, men der skal rettes fokus på det”, siger direktøren og understreger, at virksomheden ikke bare tager hvad som helst ind, og at der også skal være plads til ad hoc-opgaver, som kommer ind fra den ene dag til den anden.

Skal passe til kapacitet

Desuden handler det om at sørge for den rette tidsmæssige fordeling af opgaver, så de passer til kapaciteten i virksomheden, fortæller han.

”Vi skal holde fokus og være skarpe på alt, hvad vi gør. Min umiddelbare fornemmelse er, at det er et ok marked, men vi får ingenting forærende – men det har vi nu aldrig gjort”, siger Ole Kjærgaard.

Hvad ser du mest frem til?

”Jeg ser frem til at arbejde med de forskellige udfordringer. Vi arbejder meget med strategi, planlægning og effektivisering. Det har vi gjort et par år, og jeg ser frem til at se effekten af de indsatser, vi har gjort for at optimere processer og strømline organisationen”, siger han.

”Målet er, at vi kan blive ved med at være konkurrencedygtige; at vi forsat er en rentabel forretning, som er god at være i for medarbejderne”, fortsætter Ole Kjærgaard og afviser umiddelbare planer om nye afdelinger og opkøb,

”Men kommer der nogen ind, som gerne vil være en del af det her, så er vi selvfølgelig åbne for at tage dialogen”, siger han.

Serie
Sommerferien er ovre, og selvom bygge- og anlægsbranchen ikke har ligget helt stille i juli, venter nu et travlt halvår forude.
Licitationen - Byggeriets Dagblad har talt med en række ledere om det kommende halve års udfordringer

Artiklen er en del af temaet Genstart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14