23948sdkhjf

Socialt medie skal inspirere arkitekter til byudvikling

Når det nye byområde Levantkaj i København skal udvikles bliver det med inspiration fra borgerne, der kan uploade billeder på Instagram
I forsøget på at inspirere de arkitektteams, som skal konkurrere om at tegne en ny masterplan for Nordhavns største mole, Levantkaj, opfordrer udviklingsselskabet By & Havn nu borgerne til at lægges deres fotos på det sociale medie Instagram med hashtagget #byenskant

I dag lægger Levantkaj primært jord til Københavns havns containerterminal, og derfor har Levantkaj nogle meget veldefinerede kanter - og den nordlige kaj udgør bogstavelig talt kanten mellem nogle af Nordhavns yderste havnebassiner og det kommende Københavnske bykvarter.

At det er Levantkaj, der skal udvikles, betyder ikke, at billedet skal tages på Levantkaj. Tværtimod. Der er ingen geografiske grænser for, hvor billedet kan tages. Bare billedet har masser af "kant", som By & Havn skriver i en pressemeddelelse.

De bedste billeder udvælges af en fagjury og bruges i det kommende konkurrenceprogram til de arkitektvirksomheder, der på et tidspunkt bliver bedt om at deltage i konkurrencen om at tegne en ny masterplan for det kommende bykvarter.

By & Havn planlægger en udstilling af de bedste billeder, ligesom de skal bruges som inspiration til en workshop, som afholdes den 12. oktober.

brahe


Levantkaj
Levantkaj er Nordhavns største mole beliggende nord for Sundmolen.

Levantkaj huser i dag blandt andet Copenhagen Malmö Ports containerterminal, som ventes at flytte fra området senest i 2021.

Levantkaj skal derefter udvikles til et blandet bykvarter på baggrund af en ny masterplan.

Levantkaj er et 475.000 kvm stort område. I dag er det en plan asfaltflade dækket med containere, opbevaring og kraner. I fremtiden skal Levantkaj være et dynamisk bykvarter, der danner rammen om et blandet byggeri med boliger og kontorer, skoler og daginstitutioner og rekreative funktioner.

Kilde: By & Havn




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187