23948sdkhjf

Aarsleff Rail vinder vedligeholdelse af letbane

I minimum seks år skal entreprenørvirksomheden Aarsleff vedligeholde baneanlæg, signaler og kørestrøm på Aarhus Letbane
Det bliver den danske gigantentreprenør Aarsleff Rail A/S, der i fremtiden skal vedligeholde letbanesystemet i Aarhus.

Kontrakten mellem Aarhus Letbane I/S og Aarsleff Rail blev underskrevet i går og omfatter den løbende vedligeholdelse af letbanesystemet, når banen er i drift. Det drejer sig om baneanlæg, signaler, kørestrøm samt vedligeholdelse af letbanens service- og trafikcenter. Kontrakten løber i minimum seks år.

Med vedligeholdelseskontrakten er den sidste store aftale på plads, og Aarhus Letbane er dermed et stort skridt tættere på driftstart, forklarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør i Aarhus Letbane I/S.

”Vi ved, hvem der skal køre letbanetogene, Keolis, hvem der skal vedligeholde togene, ASAL, og nu også hvem, der skal vedligeholde baneanlægget, Aarsleff Rail, så jeg er helt tryg ved, at vi er klar til at åbne Danmarks første letbane i maj 2017, siger han.

Erfarne entreprenører

Vedligeholdelseskontrakten har været undervejs siden efteråret 2015, hvor fire virksomheder blev prækvalificerede til at byde på opgaven. At det blev Aarsleff Rail, som letbaneselskabet kunne indgå kontrakt med, er Claus Rehfeld Moshøj rigtig godt tilfreds med.

”Aarsleff Rail har vist en overordentlig god forståelse for de opgaver, der skal løses, og så er de erfarne entreprenører med både mandskab og maskiner i lokalområdet. Så jeg er helt tryg ved, at de kan løfte opgaven, siger han.

Hos Aarsleff Rail er adm. direktør Thomas Mollerup også tilfreds med samarbejdet.

”Vi er altid glade, når vi vinder en god, stor og spændende opgave, og det er opgaven med at vedligeholde Aarhus Letbane. Men det er også strategisk vigtigt for Aarsleff Rail at skulle vedligeholde den første letbane herhjemme”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126