23948sdkhjf

DEBAT: Unge vil gøre en forskel på jobbet

Unge motiveres af andet og mere end spændende arbejdsopgaver og god løn. De vil opleve, at deres indsats gør en forskel, skriver Christian Borrisholt Steen, politisk konsulent i fagforbundet og a-kassen Krifa
Det er sommer, og mange nyuddannede er sprunget ud og er klar til at indtage arbejdsmarkedet. Men de gør det ikke kun for de spændende opgaver og den fede løn. De drømmer i høj grad også om at gøre en forskel.

En ny undersøgelse om mening i arbejdslivet, som TNS Gallup har gennemført for fagforbundet og a-kassen Krifa og konsulenthuset Wice, viser, at de unge motiveres mere af at gøre en forskel for andre og af at kunne se en større mening i deres arbejde end deres ældre kolleger. De ældre kolleger motiveres i stedet mere af fagligt interessante arbejdsopgaver og en oplevelse af at lykkes som menneske ved at gøre det godt på arbejdet.

Betyder mest for unge

Undersøgelsen måler, hvilken effekt forskellige menings-dimensioner har på den samlede oplevelse af mening i arbejdslivet. Den viser blandt andet, at oplevelsen af en større mening har markant større effekt på den samlede oplevelse af mening i arbejdslivet for de 18 til 30-årige, end den har for medarbejdere over 51 år.

I Krifa glæder vi os over, at mange unge i dag er idealister og ønsker at gøre en positiv forskel for andre mennesker. Derfor vil vi også appellere til arbejdsgiverne om at stræbe efter at understøtte de unge i en større mening og muligheden for at gøre en forskel i deres arbejdsliv. Det kan helt konkret ske ved skabe mulighed for at påtage sig et socialt ansvar i arbejdstiden – et ansvar der rækker ud over bundlinje og kundernes behov.

Selv har vi arbejdet med alternative motivationsfaktorer ved at give medarbejderne mulighed for at være erhvervsmentorer for en række unge kontanthjælpsmodtagere på kanten af arbejdsmarkedet.

Det sådanne helt konkrete tiltag, der kan give den enkelte ansatte oplevelsen af at gøre noget for andre – gennem arbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094