23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Unge mennesker er i høj kurs i byggeriet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Teknikentreprenørerne har god vind i sejlene. Aktivitetsniveauet er støt stigende og virksomhedernes omsætning følger pænt med. Men også teknikentreprenørerne er ramt af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Der uddannes simpelt for få elektrikere og vvs’er og hvad værre er; teknikentreprenørerne formår tilsyneladende ikke at tiltrække tilstrækkeligt med unge mennesker som ønsker at uddanne sig i branchen.

Teknikentreprenørerne og deres organisationer hører ellers til blandt dem der gør meget for at rekruttere unge mennesker til branchen. Men det er altså ikke tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen på faglært arbejdskraft. Nu ligger det jo også sådan, at man ikke bare lige fra denne ene dag til den anden kan uddanne nye elektrikere og vvs’ere. Vi taler om en uddannelseshorisont på mere end 4 år og det hjælper jo ikke meget, når der er behov for arbejdskraften her og nu.

Derfor må teknikentreprenørerne hyrer kvalificeret arbejdskraft uden for landets grænser. Det er helt i orden, men det er vigtigt, at de samtidig får hevet nogle lærlinge ind. Hvis teknikentreprenører skal overleve på sigt i konkurrencen med udenlandske teknikentreprenører og skal de kunne dække den stigende efterspørgsel på deres ydelser, så har de en meget stor interesse i, at der på det danske arbejdsmarked er let adgang til kvalificeret arbejdskraft med solid dansk uddannelse i baggagen.

Det gælder iøvrigt hele vejen rundt blandt byggeriets virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141