23948sdkhjf

Servicemarkedet er teknikbranchens pengemaskine

Højere overskudsgrad sammenlignet med entrepriseopgaver får teknikentreprenører til at gå efter serviceopgaver
Det er på serviceområdet, de hårdeste slag slås, når teknikentreprenørerne kæmper om markedsandele i disse år. En af de virksomheder, som mærker det er Brøndum, hvor direktør Asger Brøndum i flere år har arbejdet for at lande flere serviceopgaver til koncernen, der er grundlagt som vvs-virksomhed.

”Det går langsommere, end jeg havde håbet og troet. De øvrige store teknikentreprenører vil også vækste på service, så konkurrencen er enorm, og det er svært at vokse organisk”, siger han.

Serviceopgaverne består i, at teknikentreprenørerne påtager sig flere års drift og vedligeholdelse af bygninger og anlæg, hvilket gør dem attraktive af tre grunde.

Efterspørges oftere

Den ene er, at kontrakterne typisk strækker sig over flere år. Dermed er det lettere for teknikentreprenørerne at finde det rette antal ansatte over længere tid. Den anden er, at opgaverne tillader teknikentreprenørerne at bringe alle kompetencer i spil ved at fokusere på nye koncepter og tværfaglige løsninger. Den tredje fordel er, at overskudsgraden på serviceopgaver gerne ligger i lejet 8-10 procent, mens entrepriseopgaverne typisk kun tegner sig for det halve.

Konsekvensen er helt naturligt, at konkurrencen om de store serviceopgaver er hård. Til gengæld oplever teknikentreprenørerne også, at efterspørgslen stiger.

”Hvad enten der er tale om offentlige eller private kunder, så ser vi en klar tendens til, at man ønsker at samle servicering inden for el, vvs og ventilation for at skabe effektivitet. Vores opgave med forsvaret om drift og vedligehold af de tekniske installationer i 2.300 bygninger fordelt på 70 lokationer over hele landet er et godt eksempel på dette,” siger Allan Jørgensen, der er direktør i Kemp & Lauritzen.

Læs også: " Teknikentreprenørerne skuffer egne forventninger ".

Artiklen er en del af temaet Teknikentreprenører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141