23948sdkhjf
>

Yanmar overtager Terex kompaktmaskiner i Europa

Den japanske producent overtager tysk produktion og distributionscenter for kompaktmaskiner
Den japanske industrigigant Yanmar har netop meddelt, at man overtager den amerikanske Terex-koncerns aktiviteter inden for kompakte maskiner i Tyskland for en sum af cirka 400 mio. kroner. Overtagelsen gælder den tyske produktion af maskiner samt et stort distributionscenter, ligeledes i Tyskland.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at Yanmar er specielt interesseret i det salgs- og distributionsnetværk, som Terex har opbygget gennem mange år på det europæiske marked.

Den tyske fabrik, der ligger i Crailsheim nordøst for Stuttgart, producerer kompakte læssemaskiner, mini- og midi-læssemaskiner hjulgravere under Terex-navnet samt maskiner, der sælges under andre europæiske brands. Produktionen distribueres gennem et stort distributions- og reservedelscenter i Rothenberg mellem Frankfurt og Stuttgart.

Handel skal godkendes

Handlen skal endeligt godkendes af konkurrencemyndighederne og forventes først endeligt afsluttet i løbet af efteråret.

I Danmark importeres Yanmar og Terex af henholdsvis Johs. Møllers Maskiner og Maskinhuset.

Læs også: To maskinimportører samler kræfterne om Yanmar

Adm. direktør Hans Holm fra Johs. Møllers Maskiner er afventende.

”Vi kender ikke endnu det fulde billede af, hvad Yanmar-koncernens endelige mål med opkøbet er. Derfor har jeg svært ved at kommentere ud over det, man kan læse ud af pressemeddelelsen, nemlig at der måske kan komme nogle synergier ud af det hen ad vejen”, siger Hans Holm til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Læs også: Atlas ændrer til Weycor

Det er samme situation hos Terex-importøren i Danmark og Norge, Maskinhuset.

Opbygger forhandlernet

Her er man i færd med at opbygge forhandlernettet i Norge med netop Terex- kompaktprogrammet, og Licitationen fanger indehaver Johnny Lauritzen på en telefon fra Norge, hvor han er i færd med at afslutte forhandlinger med norske forhandlere.

”Det er umuligt at sige noget om på nuværende tidspunkt. Det ved vi tidligst i løbet af efteråret, men jeg kan ikke forestille mig, at det får de store konsekvenser”, siger Johnny Lauritzen.

Overordnet er det endnu uklart, hvad Yanmar vil bruge den tyske produktion til, men et bud på målet med opkøbet kunne være en direkte adgang til et salgs- og distributionsnet for virksomhedens produkter.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172