23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Behov for lovgivning om klimatilpasning

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det går tilsyneladende noget trægt i kommunerne i forhold til at få udmøntet klimatilpasningsplanerne.

Der er stor forskel på, hvor langt kommunerne er kommet i processen. Nogle kommuner har realiseret effektive projekter, mens andre nærmest slet ikke er kommet i gang.

Det er naturligvis kommunernes ansvar at klimatilpasningsplanerne realiseres, så borgernes, virksomhedernes og samfundets værdier beskyttes bedst muligt mod klimaforandringerne.

Der er ingen tvivl om, at kommunerne har de bedste intentioner. Problemet er imidlertid, at der ikke er et decideret lovkrav om, hvornår og hvordan kommunerne udmønter klimatilpasningsplanerne. Og så længe det ikke er et lovkrav, vil der helt naturligt være kommuner, som prioriterer andre nødvendige investeringer højere. Mange af nød, fordi de ikke kan få de økonomiske ender til at nå sammen.

Det handler om at beskytte værdier. Hver gang et område rammes af oversvømmelser, betyder det udgifter for borgerne, forsikringsselskaberne og kommunerne.

Problemerne forstærkes af, at vand jo har det med at flytte sig. Når én kommune gør en indsats og dæmmer op for vandmasserne, så får en anden kommune måske problemer.

Så det handler også om at koordinere indsatsen. Og her må kommunerne desværre også sejle deres egen sø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125