23948sdkhjf

Dansk Byggeri nikker genkendende til ulykkestal

At snubleulykker i bygge- og anlægsbranchen ikke er et særsyn, nikker man genkendende til hos Dansk Byggeri, som har sat fokus på området gennem initiativet ”Knæk Ulykkeskurven”
Hos arbejdsgiver- og brancheorganisationen Dansk Byggeri er man ikke overrasket over, at snubleulykker desværre fylder godt i ulykkesstatistikken.

En ny opgørelse fra Arbejdstilsynet viser, at én ud af fem alvorlige ulykker i bygge- og anlægsbranchen sker, når ansatte falder, glider eller snubler. I alt drejer det sig om 847 alvorlige ulykker i perioden fra 2011-2014 svarende til over 200 ansatte hvert år, der snubler i arbejdstiden.

”Man har en forestilling om, at det er mere spektakulære ulykker, der sker i byggeriet, men i forbindelse med det store arbejde, der er gjort med ”Knæk Ulykkeskurven” så vi, at snubleulykkerne var i top fem i ulykkesstatistikken”, fortæller Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

Hun fremhæver, at noget af det, der er blevet sat fokus på med ”Knæk Ulykkeskurven” er en oprydningskultur og planlægning, men at der med adfærdsændringskampagner går noget tid, før resultater bliver tydelige.

”Vi er begyndt at se det nu”, siger hun og oplyser, at det som sådan er en god idé med en kampagne fra Arbejdstilsynets side, men at hun godt kunne se en fordel i, at de havde taget arbejdsgiver- og brancheorganisationen med indover.

Ikke jagte små fisk

Hun fremhæver desuden, at det er vigtigt, at kampagnen ikke jagter de små fisk, men husker at komme niveauet højere op og sætte fokus på de projekterende.

Hos Arbejdstilsynet fremhæver kontorchef Bent Horn Andersen, at Arbejdstilsynet generelt har et godt og tæt samarbejde med arbejdsmarkedets partner, og at det her kun er en lille del af arbejdet om ulykkesforebyggelse. Han fremhæver desuden, at de projekterende ikke er hovedmålet med indsatsen.

”Vi går ikke målrettet efter de projekterende, men det her handler om at planlægge, og det arbejde har de projekterende i høj grad et ansvar for. Vores hovedbudskab er at komme ud med, at de hændelige uheld ikke så hændelige igen”, siger han.

Læs også: " Snubleulykker koster sygedage i byggeriet ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11