23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Ynkeligt nøleri med vejinvesteringerne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Det er en forståelig skuffelse og forundring, som Dansk Vejforening giver udtryk for i et debatindlæg andetsteds her i bladet. Dansk Vejforening er skuffet over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved afslutningsdebatten i Folketinget forleden ikke nævnte trængslen på de danske veje som en de store samfundsudfordringer, der skal løses for at holde udviklingen på ret kurs.

Nu er det jo ikke overraskende, at netop Dansk Vejforening taler vejenes og asfaltens sag. Men når det er sagt, har foreningen ret i, at trængslen på de danske veje hæmmer væksten og i mere end én forstand øger afstanden mellem land og by.

Det kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste, når prognoserne viser, at trængslen omkring eksempelvis København vil være vokset til det dobbelte om blot ti år. Hvis der ikke tages skridt til at gøre noget ved den udvikling, så risikerer hele hovedstadsområdet at drukne i trafik.

Nu er der jo andre måder at bekæmpe trængsel på end ved at anlægge nye veje og forbedre de eksisterende. Øget kollektiv transport, roadpricing, bilerne ud af byen-kampagner og lignende har bare slet ikke formået at begrænse trængslen.

Regeringens nøleri vedrørende vejinvesteringerne er ynkelig.

Og hvad værre er: Det risikerer at hæmme muligheden for at holde samfundet på ret kurs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156