23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter på Frederiksberg, i Værløse, Vejen, Nørre Aaby, Kerteminde, Middelfart, Ryomgård, Herning og Brønderslev
REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG

Opsætning af altaner

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har sagt ja til at dispensere fra lokalplan 189, således at der på ejendommen Langelandsvej 49A-51 kan opsættes 13 altaner og en trappe til terræn mod gårdside samt tre altaner mod gadeside.

By- og Miljøområdet vurderer, at det ansøgte er et positivt bidrag til ejendommen og området. Ejendommen er samtidig og identisk med de omgivende ejendomme, hvor der er opsat altaner i samme størrelse og tilsnit som altaner i den aktuelle ansøgning.

Udvalget har ligeledes dispenseret fra lokalplan 189, så der kan opsættes i alt 15 altaner mod gård- og gadeside på ejendommen Rolfsvej 18/Adilsvej 19.

VÆRLØSE

Byområde på Flyvestation Værløse

Furesø Kommune har sendt forslag til Lokalplan 121 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i høring. Forslagene vedrører Sydlejren på Flyvestation Værløse, hvor der skal skabes et nyt grønt byområde med boliger, erhverv og andre byfunktioner samt rekreative arealer. Med Lokalplan 121 overgår hele Sydlejren til byzone.

Der holdes et offentligt møde om planerne tirsdag den 14. juni.

REGION SYDDANMARK

VEJEN

Opførelse af en etagebebyggelse med boliger

Vejen Kommune er blevet bedt om at give en forhåndsgodkendelse til et byggeri på ejendommen Søndergade 23 i Vejen.

Udvalget for teknik og miljø havde sagen til behandling forleden og er indstillet på at meddele dispensation fra gældende lokalplan, så byggeplanerne kan realiseres. Ejendommen er omfattet af lokalplan 98 samt af ’Retningslinjer for facader og skilte i Vejen bymidte’. Projektet forudsætter, at der meddeles dispensation for etageantal, bebyggelsens placering, gesims- og facadehøjde samt tagbeklædning.

Byggeprojektet omfatter en boligbebyggelse langs Søndergade i fire etager og en bagvedliggende garagebygning. Der indrettes fire lejligheder på 130 kvm med altan på 16 kvm til hver lejlighed på hver etage. Boligbebyggelsen tænkes opført i skel og sammenbygget med naboejendommen Søndergade 21.

NØRRE AABY

Opførelse af ni tæt-lave boliger

Middelfart Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et mindre boligområde ved Danavej i Nørre Aaby, og det fremlægges nu til høring i otte uger.

Lokalplanen giver mulighed for etablering af en tæt-lav boligbebyggelse bestående af ni boliger.

KERTEMINDE

Udvidelse af Kaffehuset på Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet i Kerteminde ønsker at udbygge Kaffehuset med en pavillon og en terrasse med kig ud over bugten. Endvidere vil museet forbedre Kaffehusets køkkenfaciliteter.

Kaffehuset en meget vigtig del af helhedsoplevelsen på Johannes Larsen Museet og er et meget stort aktiv. Men der mangler plads til gæsterne, og i højsæsonen går rigtig mange forgæves, ligesom større grupper må afvises, hedder det i et mødereferat fra Miljø-og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune.

Museet vil også gerne have kilden på Kildebjerget til at springe igen.

Den samlede plan for udvidelsen af Kaffehuset indebærer en udvidelse af Kaffehuset med ny pavillon og terrasse, etablering af en stiforbindelse fra Hindsholm til det udvidede Kaffehus og renovering af Kildeanlægget.

Miljø- og Teknikudvalget anbefaler, at Kerteminde Kommune overdrager cirka 90 kvm jord til Østfyns Museer med henblik på udvidelse af Kaffehuset, og at ønskerne om stiforbindelsen og renoveringen af Kildeanlægget tages med i kommende budgetforhandlinger.

MIDDELFART

Opførelse af boliger

Middelfart Byråd har godkendt Forslag til lokalplan 170 for boliger ved Assensvej og Storebæltsvænget i Middelfart, som herefter fremlægges i otte ugers offentlig høring.

Lokalplanen udlægger ejendommen Assensvej 100 til boligformål i form af tæt-lavt byggeri, og udover ejendommen Assensvej 100 er medtaget et mindre kommunalt ejet areal, der udlægges til to parcelhusgrunde.

Den tæt-lave bebyggelse tillades opført i to etager, men uden vandrette lejlighedsskel, mens de to parcelhusgrunde alene må bebygges med én etage med udnyttet tagetage.

REGION MIDTJYLLAND

RYOMGÅRD

Ombygning af Marienhoffskolen

Syddjurs Kommune har reserveret i alt 22,6 mio. kroner til energirenovering og ombygning af Marienhoffskolen i år og i de kommende år. Det er desuden besluttet, at der ud af det afsatte beløb, i samarbejde med IF Midtdjurs, skal bruges 2,6 mio. kroner til udvikling af fællesfaciliteter for idrætsforening og skole.

I samarbejde med skolen er skolens behov blevet afdækket, og dette arbejde har resulteret i et programoplæg samt skitseforslag til ombygning. Der er sideløbende foretaget en vurdering af renoveringsbehovet for klimaskærmen og de tekniske installationer samt foretaget en energiscreening af hele skolen.

Der er udarbejdet to skitseforslag med tilhørende kalkulationer. Det ene kan realiseres inden for de afsatte rådighedsbeløb og lever i en vis grad op til skolens ønsker og behov. Det andet afspejler skolens ønsker og den optimale indretning og inkluderer ombygning af administrationsafdelingen og etablering af et læringscenter i den tilhørende grønne gård. Med dette forslag realiseret vil skolen være ført up to date i forhold til intentionerne i folkeskolereformen om indretning af fleksible læringsmiljøer. Sidstnævnte forslag vil koste 29 mio. kroner at realisere.

Udvalget for familie og institutioner har sagen til behandling den 13. juni.

HERNING

Ombygning til midlertidig flygtningeindkvartering

Herning Byråd bliver nu bedt om at anlægsbevilge 1,372 mio. kroner til ombygning af Knudsvej 10-12 i Herning til midlertidig flygtningeindkvartering.

Arbejdet med ombygning forventes igangsat primo august 2016, hvor hele ejendommen forventes at være fraflyttet af de nuværende brugere.

Ligeledes bliver byrådet bedt om at anlægsbevilge 186.000 kroner til en ny ydermur på ejendommen Herninglund 2 i Herning, som er en kommunal udlejningsbolig.

Teknik- og Miljøudvalget havde begge sager på dagsordenen forleden og anbefaler, at pengene frigives.

REGION NORDJYLLAND

BRØNDERSLEV

Opførelse af tilbygning

Brønderslev Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til udvidelse af Intech International A/S på Erhvervsparken 16, Brønderslev, med 3.302 kvm. Bebyggelsesprocent og rumfang vil blive overskredet i forhold til gældende lokalplans bestemmelser.

Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune skal på sit møde i morgen tage stilling til, om der skal dispenseres fra bebyggelsesprocent med mere.

Tilbygningen vil blive opført med kubisk udformning og højde på 8,5 meter efter tegninger udført af Tegnestuen v/Per Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109