23948sdkhjf

Skou Gruppen udfører ombygning af museum i København

Københavns Museum skal flytte i nye lokaler, og Skou Gruppen er blevet udpeget til at stå for en række ombygnings- og restaureringsarbejder udbudt i hovedentreprise
I forbindelse med flytningen af Københavns Museum fra Vesterbrogade til Stormgade har en række ombygnings- og restaureringsarbejder været udbudt i hovedentreprise, som Skou Gruppen nu er udpeget til at stå i spidsen for for. Det sker foran fire andre prækvalificerede bydere.

”De var de billigste og har også opfyldt de andre kriterier”, forklarer Ole Jensen, bygningskonstruktør hos Rørbæk & Møller Arkitekter Aps, der er totalrådgiver på sagen.

De andre kriterier dækker blandt andet over erfaring fra andre lignende opgaver, fortæller han og oplyser, at arbejderne går i gang inden længe og skal være færdige i starten af april 2017, hvorefter museet skal have lidt tid til at indrette sig, inden det åbner for offentligheden.

Arbejde på to adresser

Hovedentreprisearbejderne, som Skou Gruppen skal stå i spidsen for, er fordelt på to adresser.

På Stormgade 18, som er fredet og hvor selve museet flytter ind, gælder det blandt andet elevatorer, nye radiatorer, vvs, el, gulvarbejder samt diverse tømrer- og murerarbejder, mens stueetagen på Stormgade 20 skal ombygges til boghandel, konserveringsværksted og fundmodtagelse.

Derudover skal der på flere af de andre etager på Stormgade 20 etableres kontorer, og på femte etage etableres en helt ny tagetage inklusiv tagkonstruktion.

På Stormgade 20 skal der desuden tages hensyn til, at glasfacaden samt taget og tårnet mod gaden er bevaringsværdige.

Hovedentreprisen indeholder også styring af bygherreleverancer, som omfatter malerarbejder og udstillingsbelysning i Stormgade 18 samt dele af sikrings- og låseleverancen.

”Der er samlet tale om en opgave, der dækker hele håndværkerspekteret, og hvor håndværket er i fokus”, har Karsten Gori, projekteringsleder hos Leth & Gori, som er inde som underrådgiver for Rørbæk & Møller Arkitekter, tidligere forklaret til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hos Skou Gruppen glæder man sig over, at opgaverne er landet på deres bord.

”Det er en sag, som passer rigtig godt til os. Det er et forholdsvis kompliceret byggeri, og så er det et meget befærdet område. Der er ikke meget udenoms areal, så byggelogistikken skal være i orden”, fortæller teknisk direktør i Skou Gruppen, Jesper Egund.

Der er tale om en kontrakt til omkring de 30 mio. kroner, fortæller han.

De prækvalificerede
Foruden Skou Gruppen A/S har følgende fire været prækvalificeret og har budt på ombygnings- og restaureringsarbejderne:
Jakon A/S
Juul & Nielsen A/S
Adserballe & Knudsen A/S
Einar Kornerup A/S
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128