23948sdkhjf

Lollandsk entreprenør lander bedre end forventet

Troels Jørgensen A/S havde forventet et resultat på 2,5 mio. kroner, men går ud af seneste regnskabsår med et resultat på over fire mio. kroner
På trods af at det lollandske entreprenørfirma Troels Jørgensen A/S i 2015 havde flere folk og flere opgaver end året før, så kommer virksomheden ud af det netop afsluttede regnskabs år med en lille tilbagegang på årsresultatet. For mens nettoomsætningen steg fra 48,7 til 53 mio. kroner, så gik indtjeningen godt 100.000 tilbage og landede på 4,1 mio. kroner mod 4,2 mio. kroner året før.

Det skyldes ikke mindst, at virksomhedens tre udlejningsejendomme, sidste år gennemgik en renovering. Alligevel er resultatet bedre end forventet, fortæller direktør i Troels Jørgensen, Mia Frederiksen.

”Vores forventninger til 2015 lå på et niveau på 2,5 mio. kroner. Det skydes, at da vi lavede budgettet, havde vi ikke så meget at se til. Så det er blevet noget bedre end forventet, selv om der lige nu mangler opgaver at give pris på. Det er især vores murerafdeling og betonafdeling, hvor det ikke går, som vi gerne ville”, siger hun.

Sendte ansatte på kursus

Selv om virksomhedens nærområde på Lolland, Falster, Møn og det sydlige Sjælland ikke er oppe i helt samme gear som før krisen, er det ikke så kritisk, at Troels Jørgensen byder på opgaver i København.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er, at 2016 byder på en mindre tilbagegang i forhold til 2015, fortæller Mia Frederiksen.

”Det var trægt med opgaver i starten af 2016. Dertil kommer, at vi valgte at sende flere af vores folk på kursus i vinter i stedet for at sende dem hjem. For os er det en måde at holde fast i medarbejderne på. Nogle har for eksempel taget en renoveringsuddannelse i Odense, hvor de har lært det ældre håndværk, det kræver at renovere gamle ejendomme”, siger hun.

Ud over entreprenøropgaver og besiddelse af fast ejendoms omfatter Troels Jørgensens aktiviteter grusgravsvirksomhed.

Troels Jørgensen A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttoresultat 48,7 53,0
Driftsresultat 6,2 5,8
Årets resultat 4,2 4,1
Egenkapital 16,5 17,6
Soliditetsgrad (pct.) 20,4 26,9
Ansatte 95 105

Regnskabet blev afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.04