23948sdkhjf

To milliarder er kravet, hvis vi skal overleve

Davidsens Tømmerhandel er kommet styrket ud fra bruddet med Ditas, mener direktør Mogens Pedersen
De seneste otte års rutsjebanetur fra ekstravagance over krise til en form for ny normaltilstand har gjort det til god latin blandt virksomhederne i byggebranchen at fokusere benhårdt på bundlinjen. Med forrige uges nyhed om, at Davidsens Tømmerhandel åbner nye afdelinger i Aarhus og Aalborg, viser den familieejede byggevarekæde, at den hører til blandt undtagelserne.

”Vi vil da gerne tjene penge, men ikke for enhver pris, for vi vil også gerne vækste,” siger Mogens Pedersen, der har været adm. direktør i Davidens Tømmerhandel siden 2009, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Bag udsagnet gemmer sig en todelt strategi. Davidsens Tømmerhandel skal konsolidere sig i Syddanmark, hvor kæden traditionelt står stærkt og har sit hovedkontor i Vojens, og så skal der arbejdes ekspansivt på at blive landsdækkende.

”Det er for romantisk at tro, vi kan ligge i Sønderjylland og overleve på det. Gjorde vi kun det, ville vi lide en stille død og ende med at blive købt op eller blive tvunget til at lukke. Og så er det nemmere at øge markedsandelene i Aalborg og Aarhus, hvor vi ikke har nogen forretninger i forvejen, end det er i Sønderjylland,” siger Mogens Pedersen, som arbejder ud fra et mål om at nå en omsætning på to mia. kroner.

”Det er nødvendigt, hvis vi skal have en berettigelse i markedet og være i stand til at overleve”, siger Mogens Pedersen

Åbner flere afdelinger

Med åbningen i Aarhus og Aalborg når Davidsens Tømmerhandel op på 14 afdelinger i Jylland, Odense og Nordsjælland. I løbet af 2017 eller 2018 åbner kæden endvidere en afdeling i Tønder, mens der også er planer om at åbne i Esbjerg, når den rette mulighed byder sig til.

Det næste og logiske skridt er derfor Storkøbenhavn, erkender direktøren, som faktisk havde en forespørgsel ude på Metro-bygningen i Glostrup. Den var dog allerede solgt til anden side, og derfor retter Davidsens Tømmerhandel nu i første omgang fokus mod de store jyske byer.

”Der ligger et potentiale på mange millioner i Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Tønder, så jeg tror, vi er godt beskæftiget de næste par år,” siger Mogens Pedersen.

Succes på en bar mark

Samtidig skal Davidsens Tømmerhandel vænne sig til at drive byggemarked i større byer, end man er vant til. Kæden har ganske vist været til stede i Odense siden 2010, men det er med trælast og håndværkerbutik, mens der ikke er et Davidsen-byggemarked på Fyn.

”Den største by, vi driver detailhandel fra i dag, er Fredericia, så det er selvfølgelig lidt af et hop for os at tage til byer som Aarhus og Aalborg. Så vi er spændte på, om kunderne synes, vi er interessante nok, men det tror vi selvfølgelig på,” siger Mogens Pedersen, der finder optimisme i netop successen i Odense.

”Kan vi åbne i Odense på en bar mark med succes, så kan vi nok også godt åbne i Metro-bygningerne i Aalborg og Aarhus.”

Læs også: " Styrket ud af brud med kæde ".

Fakta: Davidsens Tømmerhandel
Ud over de kommende afdelinger i Aarhus og Aalborg har Davidsens Tømmerhandel filialer i Vojens, Haderslev (to filialer), Rødekro, Sønderborg, Toftlund, Brørup, Vejen, Kolding, Fredericia, Odense og Venslev i Nordsjælland. Koncernen planlægger desuden åbning af filialer i Tønder og Esbjerg.
Davidsens henter i dag omkring halvdelen af omsætningen i Syddanmark, mens den anden halvdel hentes uden for regionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11