23948sdkhjf

NCC afslutter en af sine største renoveringer nogensinde

Renoveringen af almene boliger nord for København har kostet 391 mio. kroner
Køkkener, vinduer og facader er blevet udskiftet, som en del af den gennemgribende renovering 429 hjem undergår i det almennyttige boligbyggeri Sorgenfrivang II i Sorgenfri, nord for København. Dermed er Sorgenfrivang II et af NCC’ s største renoveringssager nogensinde og beløber sig til 391 mio. kroner. ”I NCC er vi optaget af at udvikle rammerne for, at mennesker kan leve et godt liv. I Sorgenfrivang II kan de første beboere nu flytte hjem til deres bolig, hvor de vil opleve, at indeklimaet er meget mere behageligt, hvor lyskvaliteten er forbedret, og deres energiregning er blevet mindre”, siger Erik Vibe Pedersen, der er områdedirektør i NCC Building DK.

Når projektet kan opnå en energibesparelse på op til 66 procent skyldes det især udskiftningen af de 1.200 facadeelementer på de tre 14 etagers højhuse og den mellemliggende lave bygning, som projektet består af.

”Ved at udskifte facaderne er isoleringsevnen i boligerne forbedret, og beboerne undgår nu de trækgener, som de tidligere har været plaget af”, siger Karina Mary Andersen, der er projektansvarlig på Sorgenfrivang II.

Hun peger samtidig på, at facadeelementerne har været en af de største tekniske udfordringer i projektet, hvilket i sær skyldes ventilationskanalerne.

”For at leve op til skrappe tekniske og geometriske krav, var vi nødsaget til at tage til udlandet for at finde de rette ventilationskanaler. De tidligere løsninger blev enten ikke tætte nok eller kunne rent fysisk ikke være i facadeelementerne. Det er første gang, vi bruger den slags ventilationskanaler i Danmark i den størrelsesorden, som vi bruger herude,” siger Karina Mary Andersen.

De næste beboere forventes at kunne flytte ind i Sorgenfrivang II i efteråret.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14