23948sdkhjf

Norconsult tilfreds med regnskab efter fusion

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Norconsult A/S slog sig ved starten af 2015 sammen med Wessberg A/S. Nu kan det nye selskab udvise et overskud på knap 13 mio. kroner
Ingeniørvirksomheden Norconsult, kendt for blandt andet en række boligbyggerier, store renoveringer og sundhedsbyggerier, kan i sin opgørelse for 2015 udvise et overskud på 12,6 mio. kroner.

Med virkning fra 1. januar 2015, blev Wessberg A/S og Norconsult DK A/S fusioneret til én virksomhed, Norconsult A/S. Præcis et år senere udviste virksomhedens balance en egenkapital på 24,7 mio. kroner.

Begge virksomheder har i mange år leveret teknisk rådgivning og beslægtede ydelser, - Wessberg A/S primært indenfor byggesektoren, og Norconsult DK A/S primært indenfor industri og pharma.

Udviklet og suppleret

De forretningsområder er fortsat basen i den fusionerede virksomhed.

”Vi forventer at områderne bliver udviklet og suppleret i de kommende år”, siger Thomas Bolding Rasmussen, virksomhedens nytiltrådte adm. direktør, som satte sig i chefstolen 1. marts efter et længere planlagt generationsskifte.

Generelt på forkant

”Inden for energiområdet, bæredygtig teknologi samt i det hele taget innovativ tænkning og løsninger, er vi meget aktive og generelt på forkant, med gennemførte projekter baseret på køle-/varmeforsyning via grundvandet, jordvarmeanlæg, solcelleanlæg, termoaktive betonkonstruktioner, nye ventilationsformer, LED- og RGB belysning. Og jeg kan tilføje commissioning og optimeret drift af tekniske anlæg”, siger han i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

Meget tilfredsstillende

Norconsult A/S der er et helejet datterselskab i Norconsult AS koncernen, Norge’s største tværfaglige tekniske rådgiver, har hovedsæde i Herlev, og afdelingskontorer i Kalundborg og Århus.

”Året 2015 blev et meget tilfredsstillende regnskabsår. Resultatet er påvirket af stigende aktivitet og udvidelse af medarbejderstaben, og har resulteret i væsentlig fremgang i top og bundlinje, set i forhold til de regnskaber, de to virksomheder aflagde i fjor.”, lyder det fra den adm. direktør.

Vinder konkurrencer

Årets resultat er fremkommet ved gennemførelse af sager i vundne konkurrencer og samarbejde med en række større bygherrer, industrikoncerner og entreprenører indenfor et bredt spektrum af opgavetyper, primært i Danmark.

Boligbyggeri, renovering, helhedsplaner samt administrations- og domicilbyggeri, er fortsat kerneopgaver for Norconsult.

Dertil kommer opgaver for finansielle og institutionelle bygherrer samt hospitaler, plejecentre og beslægtede opgaver indenfor sundhed. Også forsknings-, uddannelses- og skolebyggeri, kultur og idrætsbyggeri samt rådgiveropgaver indenfor industri og pharma vil præge resten af året, ifølge ledelsen.

”Vi har vundet flerårige rammeaftaler for en lang række store bygherrer og Norconsult er desuden akkrediteret energikonsulent og udfører Dgnb-certificering. Vi forventer en tilfredsstillende omsætning og resultat for 2016”, lyder det i Årsrapporten for 2015.

Norconsult A/S
Mio. kroner
2014 2015
Nettoomsætning 41,6 80,6
Bruttoresultat 28,2 58,0
Resultat før skat 7,9 15,9
Årets resultat 6,3 12,6
Egenkapital 14,9 24,7
Ansatte 26 62

Regnskabet er afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375