23948sdkhjf

Arkitektvirksomhed er ude med sit bedste resultat siden 2006

Vilhelm Lauritzen Arkitekter landede i 2015 et overskud på 7,2 mio. kroner
Sammenlignet med 2014 er der tale om en forbedring på knap tre mio. kroner på bundlinjen i Vilhelm Lauritzen A/S’ seneste regnskab.

Arkitektvirksomheden lander 7,2 mio. kroner i plus, og resultatet er det bedste siden 2006, hvor overskuddet var oppe på 12,2 mio. kroner.

”Årets resultat og økonomiske udvikling anses for tilfredsstillende”, fremgår det af ledelsesberetningen.

Her oplyses det, at der i 2015 har været en tilfredsstillende spredning af opgaver i henholdsvis den private og offentlige sektor, ligesom firmaets profil inden for boligbyggeri er blevet styrket.

”Der er vundet betydelige konkurrencer, hvor for eksempel opgaven om Novozymes Innovation Campus er igangsat”, fortsættes det.

”2015 har været et fantastisk år for os på den måde, at vi har set fremgang i alle de segmenter, vi gør os i”, supplerer virksomhedens adm. direktør, Søren Daugbjerg over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”I 2014 havde vi store udgifter til at få flyttet og havde et par sager, der ikke gav det overskud, vi havde forventet. Det er små ting, der sammen gør, om det går den ene eller den anden vej”, forklarer han om forbedringen de to år imellem.

Der satses på nære markeder

Desuden fremgår det af ledelsesberetningen, at selskabets internationale satsning fortsat er de nære markeder som for eksempel Sverige, hvor en række aktiviteter er igangsat. Det gælder forskellige boligbyggerier, oplyser Søren Daugbjerg.

”Før krisen havde vi opgaver i Kina og andre steder. Efter krisen har vi bestemt, at vi udvælger hjemmemarkeder, som vi kan køre fra København. Vi vil gerne vinde opgaver i Sverige og Norge. Skal vi længere væk, skal det være fordi, at vi der kan noget særligt”, fortæller han og understreger, at København trækker langt størstedelen af virksomhedens aktivitet.

Ud over den internationale satsning på de nære markeder kommer ledelsesberetningen ind på, at flytningen tilbage i februar 2015 til de nye lokaler i Nordhavnen i København har haft positiv effekt på trivsel og processer. Med processer henvises til den måde der arbejdes på, forklarer Søren Daugbjerg.

”Før sad vi i en masse små rum, men nu sidder vi i et stort, hvor vi lettere kan vidensdele”, siger han.

2016 byder på vækst

Desuden fremgår det, at aktiviteten i selskabet forventes at blive øget betragteligt i 2016, og at der derfor forventes en tilsvarende øget omsætning og indtjening.

”Den tendens, vi så i 2015, fortsætter i 2016 og bliver forstærket”, siger Søren Daugbjerg.

Han fremhæver en forventning om en omsætning, der kommer op i omegnen af de 70-75 mio. kroner mod 57 mio. kroner i 2015.

”Men det er svært at sige med sikkerhed. Vores marked er svært at forudsige”, understreger han.

Ud over vækst på resultatsiden forventer virksomheden vækst i medarbejderstaben.

”Vi har allerede realiseret så meget, så vi nu er 90”, siger direktøren og fremhæver, at han vil tro, at der vil stå 95-96, når 2016-regnskabet foreligger.

I både 2014 og 2015 var der et gennemsnitligt antal medarbejdere på 63.

Vilhelm Lauritzen A/S
Mio. kroner
2014 2015
Nettoomsætning 49,6 57,1
Bruttoresultat 12,3 19,0
Resultat før skat 5,7 9,5
Årets resultat 4,3 7,2
Egenkapital 6,3 6,1
Ansatte 63 63

Regnskabet blev afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406