23948sdkhjf

Pon taber penge igen

Regnskabet hos CAT-importøren Pon Equipment viser et minus på 21 mio. kroner, men det er en kraftig forbedring i forhold til forrige års minus på 61 mio.
Pon Equipment, imortør af CAT-maskiner i Danmark, Grønland og Færøerne, er fortsat stærkt afhængig af tilførsler fra moderselskabet i Holland.

Med et underskud i 2015 på 21 mio. kroner er der fortsat et stykke vej til sorte tal på bundlinjen.

Det må dog konstateres, at det er en kraftig forbedring i forhold til året før, hvor store strukturelle problemer fik firmaet til at brage ud med et underskud på godt 61 mio. kroner.

Omsætningen er steget fra 444 mio. kroner til 450 mio. kroner, – altså stort set uændret.

Pon Equipment i Holland har i 2015 tilført det danske datterselskab et koncernbidrag på 65 mio. kroner.

Pon Equipment har i de seneste fem regnskabsår kørt med underskud, ikke mindst på grund af finanskrisen. Siden kom store strukturelle problemer til, herunder et IT-system, der for alvor kostede på bundlinjen.

Store problemer

Det pressede organisationen hårdt med forkerte faktureringer, forkerte leverancer og meget andet. Med en ny ledelse, der kom til for et par år siden, satte man så ind med at reducere omkostninger. Sidstnævnte har også betydet reduktion i antallet af medarbejdere fra 156 til 141.

Direktionen forklarer selv i ledelsesberetningen, at fremgangen i det primære driftsresultat stort set skal findes i reduktion af omkostninger. Ledelsen konkluderer, at det danske marked fortsat er svagt med en svag efterspørgsel, og at man heller ikke i indeværende regnskabsår forventer at kunne vende resultatet til et overskud.

Følger planen

Firmaets økonomidirektør, CFO, Daniel Green, siger til Licitationen:

”Som vi ser det, er det et tilfredsstillende resultat, idet det er lykkedes at reducere underskuddet væsentligt ved at barbere i omkostningerne. Vi følger den plan, vi har lagt, og det er et succeskriterie. Vi kan bare ikke vende skuden til et positivt resultat i løbet af et år, ” siger Daniel Green.

Han ønsker ikke at uddybe, hvilke planer, der ligger for den kommende tid, udover at planen fortsat skal følges, men tilføjer, at både værkstederne og salget har travlt med at servicere kunder nu, og at det ser bedre ud aktivitetsmæssigt, end han før har oplevet.

”Vi følger som sagt planen, og det vil komme os til gode i 2016, 2017 og 2018,” siger han.

Danmark er fortsat interessant

Direkte adspurgt om der er en fremtid for at sælge CAT-maskiner i Danmark, siger han:

”Vi tror selvfølgelig på det danske marked, og det gør man også i moderselskabet. Derfor vælger man også at investere mange penge i at få organisationen og teknologierne på fode igen. Men det er som sagt ikke noget man bare gør. Det tager tid”.

Senest har importøren haft pæn succes med to store grusgravsarrangementer, der både på Sjælland og i Jylland var godt besøgt.

Pon Equipment A/S
Mio. kroner
2014 2015
Nettoomsætning 450 445
Bruttofortjeneste 7,8 35
Driftsresultat -61,2 -19,8
Årets resultat -61,9 -21,7
Egenkapital -2,1 42
Overskudsgrad (pct.) -13,8 -4,4
Ansatte 156 141

Regnskabet er afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141