23948sdkhjf

Mistet baneopgave skaber usikkerhed hos Arkil

Anlægsentreprenøren nedjusterer forventningerne til 2016-regnskabet, efter Banedanmark har opsagt kontrakt
Opdateret 25/5-16 kl. 16:43: Citat fra adm. direktør Jesper Arkil om 1. kvartal er tilføjet

Det får mærkbare følger for anlægsentreprenøren Arkil Holding A/S, at Banedanmark i mandags opsagde kontrakten med jernbaneentreprenøren Strukton Rail A/S på sporombygningen på Østfyn.

Arkil var underentreprenør på opgaven til 265 mio. kroner i konsortiet Strukton-Arkil I/S og indgik med en 50 procents andel i konsortiet.

Den mistede kontrakt betyder nu, at børsnoterede Arkil nedjusterer forventningerne til hele 2016 til en omsætning på 3,1 mia. kroner mod tidligere udmeldt 3,4 mia. kroner, mens resultatet før skat forventes at udgøre mellem 40-70 mio. kroner mod tidligere 70-100 mio. kroner.

Det fremgår af Arkils regnskab for årets første kvartal, hvor anlægsentreprenøren oplevede et omsætningsfald på 14,4 procent til 465 mio. kroner, mens bundlinjen som forventet viser et underskud på 67,5 mio. kroner før skat.

Større usikkerhed

Den mistede banekontrakt falder sammen med, at Arkil i første kvartal har oplevet et fald i udbuddet og ordreindgangen af større statslige vej- og anlægsprojekter.

”Ophævelsen af kontrakten på sporombygningsprojektet på Østfyn bidrager til større usikkerhed om prognosen for resultatet end sædvanligt. Trods en fortsat positiv udvikling i koncernens øvrige forretningsområder, nedjusteres forventningerne til resultatet for helåret på baggrund af ovennævnte forhold”, siger adm. direktør Jesper Arkil i fondsbørsmeddelelsen. hvor han under et bemærker, at resultatet for 1. kvartal dog er som forventet.

Lavere dansk omsætning

Omsætningen i de danske aktiviteter har som forventet været noget lavere i forhold til sidste år og lander på 360,6 mio. kroner svarende til en nedgang på 19,5 procent.

Det skyldes dels en lavere ordrebeholdning ved indgangen til 2016, og samtidig har ordreindgangen af nye større anlægsprojekter været noget lavere, efter flere udbud er blevet udskudt eller aflyst, og det forventer Arkil ikke at kunne indhente i resten af året.

Til gengæld har første kvartal genereret flere lokale og regionale anlægsopgaver, mens asfaltarbejderne som sædvanligt i første kvartal har været begrænsede som følge af vejret.

"Første kvartal er gået som forventet, og sammenligner man med første kvartal sidste år, er der jo en række enkeltstående poster, som vi har været fri for i 2016. Men den udvikling vi har set med de store projekter gør, at vi har præsteret lavere", siger Jesper Arkil, der dog understreger, at der intet usædvanligt er ved, at Arkil kommer ud med røde tal i første kvartal.

Under et forventer Arkil derfor, at den danske omsætning bliver lavere i år, mens indtjeningen til gengæld forventes at blive en anelse højere, fordi der i 2015 indgik et tab på 65 mio. kroner som følge af problemer med tre større sjællandske broprojekter.

Lyspunktet i kvartalsregnskabet er de udenlandske aktiviteter, hvor omsætningen stiger fra 94,9 til 104,3 mio. kroner primært som følge af stigende aktivitet i Sverige og Irland.

Arkil Holding A/S (1. kvartal)
Millioner kroner
2015 2016
Omsætning 543,1 464,9
Bruttoresultat 15,2 -1,8
Driftsresultat -42,3 -67,5
Resultat før skat -36,1 -67,5
Periodens resultat -27,1 -51,2
Egenkapital 705,1 717,8

Kvartalsregnskabet er afsluttet den 31. marts 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156