23948sdkhjf

Tre almene boligprojekter er på vej i København

Områderne Vanløse, Teglholmen og Nørrebro får tilsammen 95 familieboliger og 135 ungdomsboliger
Børnefamilier og unge studerende kan se frem til flere billige boliger i København i de kommende år.

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har godkendt opførelsen af i alt 95 familieboliger og 135 ungdomsboliger i tre områder i København. Dels i det nye byområde Teglholmen, oven på det nye butikscenter Galleria i Vanløse og endelig på Nørrebro.

”Både familier og unge oplever i dag at få smækket døren lige i snuden, når de forsøger at komme ind på det københavnske boligmarked. Med nye almene boligprojekter kan vi imidlertid sparke døren ind for de familier og unge, der har en helt normal indkomst. Dermed sikrer vi, at København forbliver en blandet by, hvor studerende kan bo tæt på deres studie, og hvor der er plads til de skraldemænd, sygeplejersker og skolelærere, der får hjulene til at køre rundt i denne by”, siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en kommentar til de nye boliger.

Skaber campusstemning

Rovsingsgade på Nørrebro er med sin placering tæt på byens universiteter og grønne arealer som Lersøparken og Fælledparken det sted, der skal byde på allerflest ungdomsboliger.

Her skal boligselskabet Domea København opføre 118 almene ungdomsboliger og godt 30 private ungdomsboliger. Det skal både sikre tag over hovedet til nogle af de 28.000 unge, der forventes at indtage København frem mod 2025, og bidrage til en helt unik campusstemning i kvarteret.

I Vanløse har boligselskabet FSB fundet plads til 30 almene familieboliger og 10 ungdomsboliger på toppen af det endnu ufærdige butikscenter Vanløse Galleria, der omkranser Vanløse Torv og den tilhørende metro- og togstation.

Teglholmen kan byde endnu flere familier velkommen, når det nye boligkvarter i Teglholm Øst står klar. Her vil Boligforeningen 3B opføre 65 almene familieboliger i størrelsen fra 65 til 115 kvm samt syv små billige ungdomsboliger ved den nordvestlige del af Støberigade på Teglholmen.

Inden opførelsen af de tre boligprojekter kan påbegynde, skal projekterne dog først videreudvikles i samarbejde med Københavns teknik- og miljøforvaltning.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125