23948sdkhjf

Midtjysk nedbryder øger aktiviteten kraftigt

Kingo Karlsen A/S i Silkeborg kom ud af året med et lidt dårligere resultat, men har øget aktiviteterne med mere egenproduktion
Resultatet af den primære drift hos nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen A/S med hovedsæde i Silkeborg er gået lidt tilbage i 2015 i forhold til året før. Det endte i 2015 på 14,7 mio. kroner mod 16,4 mio. kroner året før. Bruttofortjenesten er til gengæld øget kraftigt til 104 mio. kroner mod 86 mio. kroner i 2014. Set i forhold til 2013 er det faktisk en fordobling.

Årets resultat endte på 10,4 mio. kroner i 2015 mod 11,6 mio. kroner i 2014.

Tallene er udtryk for, at året har budt på en stigning i aktivitetsniveauet. Blandt andet er der ansat flere medarbejdere, og det gennemsnitligt antal ansatte er nu 147 mod 115 året før. Det er udtryk for en øget aktivitet, ligesom øgede afskrivninger er et udtryk for, at der er blevet investeret.

Mere egenproduktion

”Den primære forklaring, på at årsresultatet er en anelse ringere end året før, men at bruttofortjenesten er øget, skal ses i lyset af, at vi i det forgangne år har øget vores egenproduktion”, siger adm. direktør i virksomheden, Thomas Kingo til Licitationen.

”Det betyder at vi har trukket en række aktiviteter hjem i virksomheden, frem for at anvende underentreprenører. Det betyder selvfølgelig, at vi har været nødt til at ansætte flere mennesker i organisationen, med en større lønomkostning til følge”, tilføjer han.

Selskabets hovedaktivitet er nedbrydning i form af totalnedbrydning, indvendig rydning, miljøsanering og skrotning. Hertil kommer drift af et anlæg for henholdsvis rensning af forurenet jord og genbrug af beton, tegl, asfalt, træ m.v.

”Vi har desuden investeret en del i miljøaktiviteterne, og vi tror, at det kommer til at fylde mere i de kommende år. Og med hensyn til aktivitetsniveauet i det kommende år, så mener jeg, at det bliver minimum status quo, men kunne godt blive lidt højere”, siger Thomas Kingo.

Interne processer

Firmaet har gang i flere interne aktiviteter ,som det også fremgår af årsberetningen.

”Vi vil i 2016 fortsat have fokus på interne udviklingsprojekter. Vi fortsætter arbejdet med at forbedre planlægning og optimering af nedbrydningsopgaverne for derigennem at opnå omkostningsbesparelser til glæde for både os og vores kunder. Vi arbejder på en ny og forbedret hjemmeside med en større grad af generelle informationer om emner relateret til nedbrydning. Desuden er vi i færd med at opgradere både vores intranet og vores økonomisystem. Alle disse tiltag skal være med til at sikre en positiv udvikling i overensstemmelse med de udarbejdede budgetter”, hedder det her.

Kingo Karlsen A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 86,2 104
Primær drift 16,4 14,7
Årets resultat 11,6 10,4
Antal medarbejdere 115 147
Egenkapital 39 46
Afkastgrad (%) 10,9 8,8

Regnskabet er afsluttet den 9. maj 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142