23948sdkhjf

Komfort giver sejren i pick-up test

Kørerkomforten i den nye Nissan Navara tog testkørerne med storm
Der var kamp til stregen mellem den nye Nissan Navara Double Cab og seneste vinder af Mester Tidendes og Licitationen - Byggeriets Dagblads pickup- test, VW Amarok med Ultimate udstyr.

Men Navara slog testkørernes tidligere yndlingsbil med fem point, hvor der så var et lille spring ned til nummer tre og fire, som også lå tæt, Mitsubishi L200 og Isuzu D-Max.

Sjovt er det, at Navara og Amarok bygges i Europa, nærmere bestemt i henholdsvis Barcelona og Hannover, men L200 og D-Max bygges i Asien

Off-road kørsel

Testen foregik igen med udgangspunkt i byggemarkedet Stark i Osted på Midtsjælland – en beliggenhed der er perfekt til tests, fordi der findes alle typer veje i nærheden: Hullede småveje, god landevej og kuperet terræn. Til denne 4x4 pickup-test tilføjede vi så markveje og direkte offroad-kørsel.

Så det var en begejstret jury, der kastede sig over testarbejdet, som ydermere både foregik med og uden læs. Endda håndlæsset af testkørerne. Cirka 400 kg. til hver bil.

Testkørerne får julelys i øjnene, når de ser en VW Amarok, for ingen slår den på kvalitet og kabinekomfort. Læg så dertil 180 spillevende heste og otte trins automatgear. Så er kørerne solgt.

Men da dagen gik på hæld, måtte den vilde Amarok se sig slået på målstregen, for én bil havde bare noget ekstra: Nissan Navara. Takket været uafhængig affjedring – hentet fra Nissans crossover-modeller – var der god komfort uden læs, selv på de ringeste veje.

Alle andre biler med bladfjedre skulle have ballast for ikke at hoppe og danse på vejen. Alle er hårdt affjedret og hele tiden skulle der korrigeres med rattet.

Med og uden læs

Amarok var dog ikke den mest ukomfortable, her var Mitsubishi L200 og Isuzu D-Max hårdest dæmpet.

Med læs så det helt anderledes ud. Her var Amarok mest suveræn, og både L200 og D-Max klarede det rigtig godt.

Flere af testkørerne mente ligefrem, at Navara var ringest i disciplinen. Der var dog ikke enighed, og ser vi på terrænprøven, var hjulvandringen større i Nissan og dermed bedre vejgreb. Selve rammen og 4x4-systemet i Navara er bibeholdt fra den tidligere model.

3,5 tons på krogen

Mange bruger trailer til deres pickup-modeller og her byder både Isuzu og Nissan på 3,5 tons på krogen.

Nissan har også lånt et andet udstyr fra personbilerne, nemlig Around View Monitor, hvor man på den indbyggede skærm kan se rundt om bilen i fugleperspektiv. Med det system kan der spares mange buler på eksempelvis byggepladser, hvor der står mange materialer.

I øvrigt har Nissans ingeniører lånt mange ting fra Renault/Nissan-alliancens hylder, også 2,3 liters dobbeltturbomotoren, og man tror så meget på produkterne, at der gives fem års garanti eller 160.000 km.

Endelig har Navara fået en gummiliste mellem førerhus og lad, så der ikke kommer så kraftig en turbulens. Det sparer brændstof.

Mitsubishi bruger samme låneteknik , så her har man hentet en 2,4 litersmotor samt 4x4-systemet fra den store offroader Pajero.

Den nye teknik er ikke helt lydefri, men til gengæld var bilen ganske hurtig og smidig. Man har også hentet nye og mere ergonomisk indrettede sæder. Til gengæld er læssekanten høj i L200, og testkørerne mente også, at siderne på ladet var for høje.

Massiv råstyrke

Nyeste pickup herhjemme lige nu er Isuzu D-Max, som er meget populær i Skandinavien og Storbritannien. I 1980’erne var mærket repræsenteret herhjemme, dels med eget logo, dels med Opel/Bedford-logo, og man har da også meget samarbejde med blandt andre GM.

D-Max har et godt ry for sin råstyrke, og mange entreprenører kan lide den, fordi den ikke er gejlet til med udstyr. Det er en arbejdsbil, der er lidt spartansk indrettet. Udstyr er godt, hvis det er nødvendigt, såsom bagklappen, der er holdt oppe med gasdæmpere.

Isuzu er den billigste pickup i testen, efterfulgt af Mitsubishi og Nissan. VW er dyrest.

Nu kommer der indenfor de nærmeste år nye pickup- biler til. Fiat kommer snart med deres Full Back, som er søstermodel til Mitsubishi L200, og Nissan bygger nye pickup-modeller for Renault og Mercedes – henholdsvis Alaskan og X-Class – men navnene kan blive ændret.

Danmark er et lille pick-up-marked
Langt de fleste pick-up biler i 1-tons klassen sælges i tredje- og udviklingslande – Syd- og Mellemamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien – men også Australien og New Zealand. Full size pick-ups hører hjemme i Nordamerika.
Af 2,3 millioner solgte pick-up modeller i verden bliver kun 200.000 solgt i Europa. En tredjedel af verdens varebiler er pick-up biler. Herhjemme er salget under 500 enheder om året.


Resultat
Nissan Navara: 200 point
VW Amarok: 195 point
Mitsubishi L200: 170 point
Isuzu D-Max: 163 point
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141