23948sdkhjf

Lund & Staun skal bygge DGNB-institution i Aalborg

De grønne ambitioner er høje for byggeriet af en ny børnehave, som forventes at opnå DGNB Platin.
Aalborg Kommune udskrev i slutningen af 2015 en totalentreprisekonkurrence om opførelsen af en ny børnehave i den centralt beliggende folkepark, Karolinelund, som tidligere husede et tivoli.

Konkurrencen er nu afsluttet med et vinderteam bestående af Lund & Staun, Bjerg Arkitektur, Moe, By+Land samt konsulentfirmaet Rum til Børn.

Aalborg Kommune har sat den bæredygtige barriere højt, og blandt kravene i udbudsmaterialet var, at den kommende børnehave skulle certificeres efter DGNB. Det leverer vinderprojektet – og mere til:

- Der var ikke krav om at opnå en specifik DGNB-medalje, men børnehaven i Karolinelund er så centralt et projekt, at det fortjener noget ekstra. Derfor besluttede vi i samarbejde med vores rådgivere så at sige at sætte trumf på og opgradere det til DGNB Platin, fortæller Henrik Staun, salgsdirektør og projektchef hos Lund & Staun.

Han oplyser, at projektet er det første DGNB-byggeri med Aalborg Kommune som bygherre, og at der er stillet krav om en arkitektur, som kan motivere børnenes leg, aktivere dem fysisk og mentalt samt inspirere til læring både ude og inde.

Opførelsesperioden er berammet til primo august 2016-ultimo juli 2017. Det er dog under forudsætning af, at byrådet godkender lokalplanen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14