23948sdkhjf

Alectia vinder bygherrerådgivning på ombygning af markant københavner-hotel

Falkoner Centret skal i 2018 rumme en ny tilbygning med godt 300 værelser
ATP Ejendomme har valgt rådgivervirksomheden Alectia som bygherrerådgiver på den omfattende renovering og udvidelse af hotelfaciliteterne i Falkoner Centret på Frederiksberg i København.

Bygningen gennemgik senest en renovering og ombygning i 1988 og rummer Radisson Blu Falconer Hotel med 166 værelser. Hertil kommer konferencefaciliteter med plads til 3.000 mennesker, kontorfaciliteter samt detailhandel i grundplan.

Når projektet står færdigt i 2018, er det planen, at det med en tilbygning på godt 3.500 etagemeter vil rumme cirka 300 værelser, der skal være en langt mere integreret del af bybilledet.

”Vi står over for en kompleks opgave rent ingeniørfagligt. Samtidig skal vi håndtere en udfordrende byggepladslogistik i og med, at byggepladsen kommer til at ligge i et stærkt befærdet område. Endelig er det en opgave, der fordrer, at vi tager hensyn til mange interessenter, for at få brikkerne til at falde på plads”, siger Alectias forretningschef og projektleder på opgaven, Peter Nielsen, i en pressemeddelelse.

Skabe overblik og kontinuitet

Som bygherrerådgiver på projektet, der forventes at beløbe sig til et trecifret million beløb,bliver det Alectias opgave at skabe overblik og kontinuitet i renoveringen af de 21.000 etagemeter og tilbygningen på 3.500 etagemeter. Desuden skal det sikres, at det færdige byggeri lever op til ATP Ejendommes forventninger om en moderne og fremtidssikret ejendom.

Renoveringen kommer ud over en gennemgribende istandsættelse af hotelværelserne blandt andet til at inkludere en sammenlægning af køkkenfaciliteterne fra to til én etage samt tilpasning af varmeanlæg med mulighed for fjernstyring og opdatering af Falkoner Salene. Hertil kommer tilbygningen ud mod Falkoner på 3.500 etagemeter, der også kommer til at ændre på det eksisterende artium/lobbyområde.

Udbudsmaterialet på projektet skal ligge klar til sommer, så ombygningen kan påbegyndes i starten af 2017. Det endelige arbejde med at ombygge og restaurere Falkoner Centret vil være færdigt i efteråret 2018, hvor hotelkæden Scandic vil starte driften af det nyrenoverede hotel- og kongrescenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141