23948sdkhjf

KPK Døre og Vinduer fortsætter oprustning

Vinduesproducenten fra Mors søger nye ansatte efter flytning af produktion fra sjællandsk søstervirksomhed.
Med en stigning på en lille halv million kroner præsterede KPK Døre og Vinduer at sætte rekord for bruttofortjenesten i 2015. Årets resultat faldt til gengæld en smule fra 69 til 68 mio. kr., men betegnes alligevel af ledelsen som tilfredsstillende i årsrapporten.

Overskuddet – som ikke ligger langt fra rekordresultatet på 70,2 mio. kr. i 2009 – sætter en streg under KPK Døre og Vinduers status som guldkalven i Inwido-koncernen. Netop Inwidos ejerskab er også årsagen til, at KPK Døre og Vinduer i øjeblikket søger efter nye medarbejdere.

Produktionen i søsterselskabet Frovin Døre og Vinduer blev i februar flyttet fra adressen i Ugerløse nær Kalundborg til KPK Døre og Vinduer på Mors, og det har skabt behov for flere hænder i det nordvestlige Jylland.

- Ingen af de 35 medarbejdere på fabrikken Frovin ønskede at flytte med fra Ugerløse og hertil. Så vi har brug for ekstra arbejdskraft hurtigst muligt, da vi allerede har startet den produktion af koblede vinduer, som vi har overtaget, sagde KPK-direktør Henrik Nyby til Nordjyske i sidste måned.

Underskud i søsterselskab
Henrik Nyby har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel, men ifølge årsrapporten har KPK Døre og Vinduer i forvejen oprustet på medarbejdersiden, hvor man er gået fra 170 ansatte i 2011 til 199 i 2015.

Ifølge samme årsrapport forventer KPK Døre og Vinduer – der indgik en treårig sponsoraftale med kvindelandsholdet i håndbold i sommeren 2015 – et resultat på niveau med 2015 i indeværende regnskabsår.

Hos søsterselskabet Frovin Vinduer og Døre er 2015-regnskabet præget af ekstraordinære udgifter til flytningen. Regningen for nedskrivninger på materielle anlægsaktiver og varelagre løber op i 5,5 mio. kr. før skat, så det samlede resultat før skat er et underskud på 6 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14