23948sdkhjf

Stort og avanceret byggeri når milepæl

Fredag var håndværkere og samarbejdspartnere inviteret til rejsegilde på Niels Bohr Bygningen i København, som er et af de største byggerier i Bygningsstyrelsens historie
Der er flere milepæle i en byggeproces. Rejsegildet er et af dem, og det var netop, hvad der stod på programmet på Niels Bohr Bygningen på Jagtvej i København i fredags.

Den 52.000 kvm store laboratorie- og undervisningsbygning til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet skal fra sommeren 2017 skabe rammerne for læring og forskning for cirka 4.000 studerende, 800 forskere og 500 øvrige medarbejdere.

Byggeriet blev påbegyndt i sommeren 2014 og er et af de største byggerier, Bygningsstyrelsen har bygget for staten.

Budgettet er på 1,6 mia. kroner, der primært finansieres via Folketingets bevilling i 2010 på seks mia. kroner til at sikre moderne og teknologisk avancerede laboratorier til forskning i verdensklasse på de danske universiteter.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan holde rejsegilde på et af vores største universitetsbyggerier. Det er et uhyre komplekst byggeri, hvor vi stiller præcise krav til de højteknologiske installationer til intelligent opvarmning, køling, styring af lys, ventilation og udsugning i for eksempel laboratorierne mv.”, siger Gyrithe Saltorp, direktør i Bygningsstyrelsen.

Flere arbejder er i gang

Når det gælder selve opførelsen, så er den godt på vej.

”Det skrider fremad. Vi har et lukket råhus og forventer, at taget også vil være lukket i juni. Vi er startet op på den indvendige aptering og installationerne”, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Jeppe Huldtgren Naerbout, til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at det overordnede budget holder.

Og der ventes med spænding på færdiggørelsen.

”Når Niels Bohr Bygningen er klar til indflytning næste sommer, vil Københavns Universitets muligheder for at styrke sin position i den internationale forskerverden blive yderligere forstærket. Bygningen vil rumme de allernyeste og mest moderne forsknings- og undervisningsfaciliteter inden for flere af de naturvidenskabelige fagdiscipliner. Niels Bohr Bygningen vil blive en magnet for topforskere på internationalt plan og vil dermed være til gavn for Københavns Universitet, Danmark og vores hovedstad, København”, siger John Renner Hansen, dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Hos Spangenberg & Madsen glæder man sig over at være en del af det store projekt.

Det rådgivende ingeniørfirma er inde som rådgiver for spanske Instalaciones Inabensa, som har vundet storentreprisen på vvs og ventilation og hjælper med projekt- og entrepriseledelse.

”Det er fantastisk og spændende og en mulighed for at være med, når der bliver bygget på den teknologiske forkant”, siger Michael Søgaard Rasmussen, adm. direktør i Spangenberg & Madsen.

”Der er fart på nu her, hvor facaden er lukket”, fortsætter han og oplyser, at det ikke er første gang, virksomheden har været involveret i kæmpestore projekter.

Spangenberg & Madsen har blandt andet været involveret i byggeriet af DR-Byen og har været inde over flere hospitalsprojekter.

Niels Bohr Bygningen
Bygherre: Bygningsstyrelsen
Totalrådgiver: Rambøl
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S og Christensen & Co Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt: GHB Landskabsarkitekter A/S

Arbejderne på bygningen har været udbudt i seks seks storentrepriser:
Byggeplads og råhus: Aarsleff A/S
Landskab: OK Nygaard A/S
El-anlæg: Bravida A/S
VVS og ventilation: Instalaciones Inabensa, S.A.
Tag og facade: HS Hansen A/S
Indvendig komplettering: MT Højgaard A/S

Hertil kommer:
Magnetafskærmning: Compliance Engineering Ireland Ltd
Levering af stinkskabe: Labflex A/S
Sikring: Høyrup & Clemmensen A/S
Byggeledelse: Sweco Danmark A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144