23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Stridigheder løser man bedst sammen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Selvom det altid er beklageligt, når en elev og en arbejdsgiver ryger i totterne på hinanden, så er det glædeligt, at konflikterne løses stadig hurtigere i Tvistighedsnævnet.

Det er langt fra alle konflikter mellem elever og arbejdsgivere, der når så langt som til Tvistighedsnævnet. Nogle gange kan man stikke hinanden på næven og kommer videre, når man har fået luft for sine meninger. Andre gange løses mindre sammenstød i dialog mellem fornuftige repræsentanter fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.

Men af og til ender sagerne i Tvistighedsnævnet, og her er sagsbehandlingstiden speedet væsentligt op i de senere år. Blandt andet betyder nye muligheder for hastebehandling, at Tvistighedsnævnet meget hurtigere end tidligere kan træffe en afgørelse. Og det kan alle parter være godt tilfredse med.

Som udgangspunkt gælder det naturligvis om, at der ikke opstår uenighed mellem elev og arbejdsgiver. Sker det alligevel, at der er noget man ikke er enige om, så gælder det først og fremmest om vilje til at løse problemet. Tvist betyder jo både strid og at kunne sno sig.

Vælger man at møde et problem med stridslyst, så ender det ofte med, at man ikke formår at løse problemet i direkte dialog med den, man er strid med. Møder man hinanden med lydhørhed og vilje til at løse konflikten, ja så er der langt større chancer for at skabe en win-win situation, som det hedder på godt dansk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094