23948sdkhjf

Kæmpevibrator presser stålpæle ned i havbunden ved Sallingsundbroen

Vejdirektoratet skal sikre Sallingsundbroen mod sammenstød med store skibe
36 hule stålpæle, der er mellem 40 og 50 meter lange, skal vibreres ned i havbunden lige syd for Sallingsundbroen i Vestjylland.

Pælene skal danne fundamenterne for den beskyttelse, der fremover skal sikre Sallingsundbroen mod skibe, der er kommet ud af kurs. ”Beskyttelse af Sallingsundbroen mod sammenstød er helt central. Broen er en daglig livline for rigtig mange mennesker, der skal på arbejde, købe ind, til læge eller fritidsinteresser,” siger projektleder i Vejdirektoratet Shahriar Honar i en pressemeddelelse.

Arbejdet med beskyttelsesværkerne går i gang i april og kommer til at tage cirka otte måneder.

Fyldt med beton

Når stålrørene til fundamenterne er vibreret på plads, bliver de fyldt op med beton, og ovenpå dem placeres to bygværker af beton. Beskyttelsesbygværkerne placeres foran bropillerne omkring sejlrenden umiddelbart syd for broen og skærmer af for den nordgående skibstrafik.

Ifølge Vejdirektoratet får arbejdet ikke stor indflydelse på trafikanter, der skal over broen, fordi det meste kan foregå fra vandet. Men trafikanterne skal alligevel være særligt opmærksomme.

”Vibrohammeren og ikke mindst kranen, der holder den, er ganske spektakulær, og det kan måske tiltrække sig bilisternes opmærksomhed. Folk kan godt holde ind til siden og se på arbejdet, men de skal naturligvis først og fremmest koncentrere sig om kørslen,” siger Shahriar Honar.

Sallingsundbroen, der forbinder øen Mors med halvøen Salling, blev indviet i 1978.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.272