23948sdkhjf

Ungt ejendomsselskab øger bundlinjen

Gefion Group K/S har tre år efter stiftelsen flere store københavnske ejendoms- projekter i gang med en samlet værdi på over to mia. kroner
Det københavnske ejendomsselskab Gefion Group K/S har haft stor succes med omdannelse af københavnske erhvervsejendomme.

Gefion Group, der selskabsteknisk er et kommanditselskab og dermed ikke er skattepligtig, er stiftet i 2013 og fokuserer på opkøb af centralt beliggende erhvervsejendomme i København med henblik på at omdanne dem til attraktive ejerboliger.

Ejendomsselskabet præsterer i sit andet fulde regnskabsår at øge bundlinjen fra 8,3 til 18,6 mio. kroner, og samtidig stiger driftsresultatet fra 8,4 til 14,9 mio. kroner.

”Vi følger planerne. Vi forventede et overskud på 15-20 millioner kroner og kom ud som forventet. Derfor har 2015 været tilfredsstillende, og 2016 fortsætter i samme spor. Aktivitetsniveauet er fortsat højt. Vi er i gang med seks konverteringsprojekter på i alt 21.000 etagemeter, og i 2015 udvidede vi med et nyt forretningsområde med nybyggeri og har taget hul på det første projekt”, siger Gefion Groups adm. direktør, Thomas W. Færch.

Portefølje på to mia. kroner

Gefion Group købte sidste år en grund på Amager, hvor ejendomsselskabet forbereder et boligbyggeri på 9.000 kvm, og samlet har ejendomsselskabet igangsatte projekter for mere end to mia. kroner.

Siden stiftelsen i 2013 har Gefion Group desuden udviklet og solgt fire ejendomme som ejerlejlighedsprojekter, og i september sidste år købte selskabet fem centralt beliggende kontorejendomme i København, der nu skal konverteres til boliger.

De fem ejendomme udgør en samlet projektværdi på mere end 1,1 mia. kroner, således at Gefion for nuværende har igangsatte ejendomsprojekter for mere end to mia. kroner. Tre af de nye ejendomme ligger i københavner-bydelen Østerbro, hvor hovedparten af de færdigudviklede ejendomme også ligger.

”Der er fortsat stor interesse i markedet for de færdige boliger, som primært ligger på gode adresser på Østerbro. Mange vil hellere bo i byen og være en del af byens puls frem for at flytte til de nybyggede kvarterer i byens udkant. Og vi har en erfaring, som sikrer os videre fremgang”, siger Thomas W. Færch.

For at følge med udviklingen har Gefion Group i løbet af 2015 blandt andet ansat den tidligere direktør i ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø Gruppen Jørgen Junker til at stå for nybyggerierne, mens tidligere ejendomsdirektør i Coop Ahrnt Clausen også er blevet tilknyttet selskabet.

Gefion Group K/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 8,5 14,9
Driftsresultat 8,4 14,9
Resultat før skat 8,3 18,6
Årets resultat 8,3 18,6
Egenkapital 8,2 18,6

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187