23948sdkhjf

Arkitema tegner nyt domicil til Danske Bank

Bankens nye Aarhus-domicil samler flere af virksomhedens lokale funktioner
I løbet af 2016 påbegynder Danske Bank opførelsen af et helt nyt domicil i Aarhus, hvor de lokale filialer af banken flytter ind sammen med datterselskaberne Realkredit Danmark, Danica Pension og ejendomsmæglerkæden Home.

Domicilet er tegnet af Arkitema Architects, mens entreprenørvirksomheden KPC bliver totalentreprenør på projektet, der bliver på seks etager fordelt på 11.000 kvm i Sydhavnen i Aarhus.

“Kontorhuset bliver kompakt, hvilket er vigtigt for at skabe optimale forbindelser mellem medarbejderne, som skal arbejde i bygningen. Men et åbent stueplan med mange indgange, bygningens forskudte gavle, der skaber terrasser til udeophold, og de store vinduespartier, som trækker lys dybt ind i bygningen, bryder med det kompakte udtryk. Bygningen signalerer dermed både åbenhed og imødekommenhed”, fortæller Kim Risager, arkitekt og senior partner hos Arkitema Architects i en pressemeddelelse.

Gennemgående koncept

Kontordomicilet, der skal huse godt 650 medarbejdere får et arkitektonisk udtryk, der skal udfoldes i flere af Danske Banks kommende byggerier. Blandt andet bliver Danske Banks kommende kontorbygning i Kolding udtryksmæssigt næsten identisk med bygningen i Aarhus.

“Der er flere linjer, som går igen i bygningen i Kolding. De bliver begge udformet som en transparent skulptur, der er rig på vinduesarealer, og som er opbygget af forskudte, horisontale stakke. Det sikrer det meget åbne udtryk, som bliver et af kendetegnene ved Danske Banks kontorer”, siger Kim Risager.

Danske Bank samler blandt andet et finanscenter og en filial i domicilet i Aarhus, mens Realkredit Danmark, Danica Pension og Home også vil leje sig ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109