23948sdkhjf

Bedre renovering kan spare 15 milliarder kroner

Stor konference på Christiansborg skal hjælpe med at udrydde faglige og politiske problemer, der ofte spænder ben for den gode renovering
Hovedparten af aktiviteten inden for byggeriet består i dag af renovering, og der vil blive renoveret endnu mere i de kommende år.

Ifølge en undersøgelse udført for Ingeniørforeningen IDA er der et effektiviseringspotentiale på cirka 15 mia. kroner, hvis vi blandt andet bliver mere produktive i renoveringen af bygninger.

I regi af branchesamarbejdet Renovering på Dagsordenen - der består af GI, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Cowi, Ingeniørforeningen IDA, Konstruktørforeningen, Danske Ark, MTHøjgaard, NCC, FRI, Dansk Byggeri og Realdania - er der kommet otte anbefalinger.

De viser, at en del af problemerne er brancherelateret, og peger på procesoptimering, foranalyser, innovative udbud, digitalisering og hurtigere myndighedsbehandling.

”Anbefalingerne til øget produktivitet viser, at branchen skal tage ansvar. Det gør byggeriet også i vid udstrækning. Men pilen peger også på rammevilkår som et problem. For eksempel er der store dokumentationskrav til offentlige udbud. Uddannelserne har udfordringer med at udbyde tværfaglige forløb, som giver merit. Den strategiske udvikling af bygningerne hæmmes af kassetænkning. Og myndighedsbehandlingen kan være mere effektiv. Det er blandt andet nogen af de problemstillinger, som vi rejser på konferencen” siger Michael H. Nielsen, direktør i brancheorganisationen Dansk Byggeri.

Mere renovering

Renovering på Dagsordenen afholder 12. april på Christiansborg konference om emnet.

Der bruges mere end 100 mia. kr. årligt på renovering. Prognoserne for de kommende år peger på, at den aktivitet kun vil stige. Derfor mener partnerne bag branchesamarbejdet, at det skal være muligt at få det samme for mindre eller mere for det samme.

”Branchen arbejder målrettet med en række initiativer og konkrete tiltag for at realisere dette, men oplever at brancheudvikling ikke kan gøre det alene. Det er afgørende, at de politiske rammevilkår ikke spænder ben for øget produktivitet” siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen.

Bygningsordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) er vært for konferencen, hvor også bygningsordførerne Andreas Steenberg (RV), Mette Reissmann (S) og Kim Christiansen (DF) deltager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283