23948sdkhjf

Entreprenør fordobler bundlinjen i rekordår

Ordrebeholdningen er allerede nu så stor, at Greve-entreprenøren LM Byg A/S regner med yderligere vækst i år
Regnskab LM Byg A/S kom rekordgodt ud af regnskabsåret 2015, som gav fremgang på stort set alle parametre.

”Jeg er stolt over at stå i spidsen for en virksomhed, hvor medarbejderne – med afsæt i et unikt kulturfællesskab – gang på gang sætter nye normer for kvalitet, effektivitet og indtjening i branchen – i 2015 med stor vækst i omsætning og egenproduktion, mere end en fordobling af overskuddet, en styrket soliditet på 26 procent efter hensættelse af 67 mio. kroner og en likviditetsgrad på over 150 procent”, opsummerer adm. direktør og ejer Carsten Mindegaard.

Satser på hovedentrepriser

Foruden medarbejderne peger han på virksomhedens lean-baserede drift, en moderne maskinpark og den store egenproduktion som væsentlige årsager til den fremgang, LM Byg har oplevet.

Entreprenøren er mest kendt for råhusbyggeri og anlægsarbejder, men i løbet af det seneste år har LM Byg også markeret sin indtræden inden for hovedentrepriser.

”Således har vi de seneste år ikke alene i skarp konkurrence med de største betonentreprenører vundet en række store byggerier for landets største bygherrer. Vi har samtidig i vores håndtering og udførelse af opgaverne vist, at LM Byg A/S både i relation til økonomi- og risikostyring samt effektivitet, kvalitet og samarbejde matcher kravene i de mest komplicerede opgaver,” siger Carsten Mindegaard.

Aktuelle opgaver
LM Byg A/S afsluttede sidste år blandt andet arbejdet med råhusentreprisen på KUA 3 og opførelsen af det nye ikoniske parkeringshus ved Rigshospitalet.

Derudover har virksomheden stået i spidsen for råhusentreprisen til nyt superfængsel på Falster, og netop nu er LM Byg A/S blandt andet aktuel med råhusentreprisen på byggeriet af nyt råvarelager på 21.000 kvm til Novo Nordisk i Hillerød, samt råhusentreprisen på 430 lejligheder i Øresund Strandpark, der opføres af Skanska.

Forventer 20 procent vækst

Han fortæller, at LM Byg prækvalificeres til knap 90 procent af de råhusopgaver, virksomheden lægger billet ind på.

Ved årsskiftet havde Greve-virksomheden opgaver for mange hundrede millioner kroner på ordreblokken og er prækvalificeret til opgaver for langt over en halv milliard kroner.

”På den baggrund er der næppe tvivl om, at kursen i årene frem er sat mod nye, pæne rekorder. Vi står stærkt i konkurrencen, og vi har med afsæt i et konsekvent forsigtighedsprincip, der kendetegner alle vores gøremål, en konservativ målsætning om årlig vækst i både omsætning og overskud på cirka tyve procent,” siger Carsten Mindegaard.

LM Byg A/S
Millioner kroner
2014 2015
Bruttoresultat 47,2 78,4
Driftsresultat 12,0 29,2
Resultat før skat 12,0 29,2
Årets resultat 9,3 22,3
Egenkapital 20,3 42,6
Antal ansatte 110 85

Regnskabet er afsluttet den 31. december 2014
Nøgletal for 2014 omfatter kun otte måneder


22/2-16 kl. 16:59: Fakta- og regnskabsbokse er tilføjet
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.187