23948sdkhjf

Nordjylland i kamp mod jordforurening

Region Nordjylland har som led i en strategiplan i 2016 afsat 6,8 mio. kroner til nye indsatser mod jordforurening
Syv forurenede grunde i Region Nordjylland skal i 2016 ryddes op. Samtidig iværksætter regionen 18 afgrænsende undersøgelser for at vurdere jordforureninger, som kan udgøre en risiko på længere sigt.

Oprydningen af jordforurening er en del af den årlige Indsatsplan for Jordforurening. Planen indeholder resultatet af den årlige prioritering af, hvor der udføres afgrænsende undersøgelser og afværgeprojekter i Region Nordjylland. Indsatsen sker de steder, hvor jordforurening udgør en risiko for grundvand eller menneskers sundhed.

”Vi har ikke penge til at rydde op på alle forurenede grunde i Nordjylland, så hvert år laver vi en prioritering. Derfor er det vigtigt, at vi først tager de grunde, hvor forureningen udgør den største risiko over for mennesker eller miljøet”, siger Kenn Bloch Mortensen, kontorchef for Jordforurening og Råstoffer i Region Nordjylland.

Regionsrådet vedtog i 2015 en strategiplan, der beskriver, hvordan regionen ønsker at prioritere de jordforureninger, der truer borgernes sundhed og miljøet.

Målet er, at regionen dermed kan sætte ind, hvor problemerne er størst.

Region Nordjylland har i 2016 afsat 6,8 mio. kroner til de nye indsatser mod jordforurening, som vil blive sat i gang i løbet af foråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237