23948sdkhjf

Skou Gruppen afleverer folketingsboliger

Folketingets nye medlemsboliger er nu klar til indflytning efter et års ombygning
Efter et år med ombygning af gamle, trange kontorlokaler til 41 moderne, lyse lejligheder i centrum af København overdrager den nordsjællandske entreprenørvirksomheden Skou Gruppen nu nøglerne til bygherren, Folketinget.

Lejlighederne, der har et nettoareal på mellem 50 og 60 kvm, ligger i det indre København og er bygget i en bevaringsværdig ejendom fra 1925’erne, som tidligere indeholdt kontorer, hvor blandt andet Rigspolitiet har holdt til.

Forbeholdt provins-MF’er

Boligerne er forbeholdt folketingsmedlemmer fra provinsen, der har brug for et sted at overnatte, når de er på arbejde i København.

”Lejlighederne fremstår flotte, og vi har fået meget bolig for pengene. Vi har lagt vægt på, at lejlighederne skulle være af en god kvalitet, og det er lykkedes inden for en presset tidsramme og et begrænset budget til materialer”, siger chef for Folketingets Byggesekretariat, Kasper Jacoby, i en pressemeddelelse.

Vægge er revet ned

Bygningen er en klassisk korridorejendom, og derfor var det nødvendigt at rive et stort antal vægge ned for at ombygge kontorerne til moderne lejligheder, der overholder nutidens krav.

Nedrivningen betød desuden, at Sweco Architects, som var arkitekt og totalrådgiver på byggesagen, kunne disponere frit over placeringen af lejlighederne og skabe bedre lysindfald i den dybe bygning.

”Da vi skitserede på indretningen, lagde vi vægt på, at lejlighederne skulle være gennemlyste. Derfor er de bygget tværgående fra facade til facade, hvor soveværelset vender mod den stille gård, og køkkenalrum vender mod Anker Heegaards Gade”, forklarer arkitekt og byggeleder, Hans Arbøl fra Sweco Architects.

Tre nye trappeopgange

Ombygningen indebar også, at der skulle bygges tre nye trappeopgange for at give adgang til lejlighederne.

”Denne type ombygning er en stor og spændende operation. Blandt andet har vi måtte styrke ejendommens fundament med en pælefundering på grund af de nye trappeopgange. Desuden har vi etableret en brandmur mellem Folketingets del af ejendommen og den øvrige del. For at bygge brandmuren skar vi hul oppe fra taget og hele vejen ned til kælderen, så man kunne se hele vejen op gennem bygningen. Derpå murede vi op gennem alle etager”, forklarer Martin Skou Heidemann, der er direktør i Skou Gruppen, som har været hovedentreprenør på byggesagen.

Komplekst arbejde

På grund af byggeprojekts kompleksitet og stramme tidsplan var det vigtigt for Folketingets Byggesekretariat at finde partnere, som havde dokumenteret erfaring med samarbejde om store, komplicerede byggesager.

Samarbejdet mellem Folketingets byggesekretariat, bygherrerådgiveren Munksgaard plus Andersen, Sweco Architects og Skou Gruppen er lykkedes, og tidsfristen er overholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094