23948sdkhjf

Malermestre er overraskede

To af landets malermestre er overraskede over, at tonen fortsat er så hård, at den bliver set som et indsatsområde i branchen
Hos Malerfirmaet Per Jacobsen i Odense og Malerfirmaet Ernst Hansen i Tilst ved Aarhus er man overrasket over konklusionerne i en ny rapport om det psykiske arbejdsmiljø i malerbranchen.

Her lyder det blandt andet, at kulturen med en hård tone fastholder et negativt pres på det psykiske arbejdsmiljø.

”Jeg havde ikke et indtryk af, at det var så voldsomt længere”, lyder det blandt andet fra Tomas Jacobsen, malermester i Malerfirmaet Per Jacobsen.

Begge virksomheder nikker genkendende til eksempler på en hård tone, men forklarer, at opfattelsen generelt er, at stemningen er god.

Hos Malerfirmaet Ernst Hansen gennemføres både trivselsundersøgelser og medarbejderudviklingssamtaler, og her bliver der ikke påpeget udbredte problemer, fortæller Kim Lauritsen, malermester og arbejdsmiljøansvarlig i virksomheden.

Han oplyser, at i de tilfælde, hvor der er kommet tilbagemeldinger fra medarbejdere, har virksomheden handlet og flyttet medarbejderen til et andet hold. Generelt prøver virksomheden at sammensætte sjak efter, hvem medarbejderne passer godt sammen med.

Det samme gælder hos kollegaerne i Odense.

”Det får jeg også mest ud af. Hvis der er nogle, der er glade for at gå med hinanden, så er der ingen grund til at lave om på det”, siger Tomas Jacobsen.

Begge virksomheder melder desuden om en oplevelse af, at medarbejderne er gode til at melde tilbage, hvis der er noget, der går dem på.

Tidsplan presser

I stedet for den hårde tone opleves det mere, at det er tidsplanen, der presser.

Som malere kommer de sidst ind i projekterne, og her er der ikke altid den rette tid til at gennemføre arbejderne, og det skaber frustrationer og pres, fortæller Kim Lauritsen.

Samtidig med tidspres er der ofte også meget rod på byggepladsen fra andre håndværkere, og det er med til at skabe et dårligt psykisk arbejdsmiljø, da det er svært for maleren at udføre et ordenligt og flot stykke arbejde til tiden i de rammer, lyder det.

Pointer, som også får plads i rapporten udarbejdet af Forandringskompagniet Aps på bestilling fra Malerforbundet, Danske Malermestre og Autobranchens Arbejdsgiverforening.

Læs også: " Hård jargon påvirker det psykiske arbejdsmiljø i malerbranchen ".
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kommune vil plante 20.000 træer
Stigende priser koster Femern-forbindelsen milliarder
Nyt grønt åndehul skal holde styr på 15.000 kubikmeter regnvand
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Omstridt byggeri: Grønt lys igen på Amager Fælled
Kendt duo kan vinde næste fase af Lynetteholm: - Vi havde gerne set, konkurrencen var større
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156