23948sdkhjf

Politiker går imod planer om nedrivning

Teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell (EL), vil forsøge at bremse planerne om nedrivning af historisk Vesterbro-ejendom
Enhedslisten i København vil nu stikke en kæp i hjulet på planerne om at rive en historisk industribygning ned i bydelen Vesterbro.

Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne i sidste uge fortælle om massive borgerprotester med kommunens ønske om at rive et gammelt byhus på Vesterbrogade 107 ned.

Bygningen er sammen med slagtergårdene på Enghavevej nogle af de sidste tilbageværende af Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet.

Håndværker med i protester

Over 300 københavnere - inklusiv flere kendte musikere og en række håndværkere - har indsendt protester til Københavns Kommune mod nedrivningsplanerne, og derfor vil teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) nu forsøge at bremse bygherres planer om at rive den toetagers bygning ned og erstatte den med et moderne lejlighedskompleks i fem etager.

”København må ikke blive for poleret og pæn. Byen skal have mere kant, og de forskellige bydele skal beholde deres egne særkender. Lader vi alle byens historiske bygninger forfalde for senere at rive dem ned, får vi en poleret, ensartet og kedelig by”, siger Morten Kabell.

Vil forbyde nedrivning

Enhedslisten vil nu stille et medlemsforslag i Teknik- og Miljøudvalget om udstedelsen af et såkaldt § 14-forbud mod nedrivningen af bygningen. Herefter vil partiet have lavet en bevarende lokalplan.

Sidste år skulle udvalget tage stilling til igangsættelsen af en ny lokalplan for området ved Enghavevej og Sundevedsgade.

Også her er der ønske om at rive flere historiske bygninger med høj bevaringsværdi ned for at erstatte dem med boliger. Enhedslisten stemte dengang imod planerne som det eneste parti.

Håber på redning

Men Morten Kabell håber, at københavnernes store interesse for at redde Vesterbrogade 107 nu vil få hans politiske kollegaer i Teknik- og Miljøudvalget til også at redde slagtergårdene.

Det er bygherren CPHInvest, der har ansøgt om at opføre en ny bygning med otte beboelseslejligheder og to butikslejemål og i den forbindelse nedrive eksisterende erhvervsbygninger.

Den nye bygning vil komme til at omfatte fem etager, med et etageareal på 1.129 kvm og med en overdækket gennemkørsel på 32 kvm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143