23948sdkhjf

Konkurrencer samler Danmarks bedste inden for kloakarbejde

Nummer 1 og 2 fra sidste års DM i Kloak mødes til revanchedyst i Fredericia. Også rørlæggere og struktørelever skal i kamp
De kaster formentlig ikke rustfri stålrør efter hinanden. Men der vil blive kæmpet på alle legale parametre, når Kloakmessen 2016 i Messe C i Fredericia i morgen og på fredag danner ramme om de danske mesterskaber i kloakarbejde, DM i Kloak.

Både den regerende danske mester og sølvvinderen fra 2015 er blandt deltagerne, når det går løs i de 10 sandkasser centralt på messen, der for længst er udsolgt.

”Messe C har solgt samtlige stande. Der er simpelthen udsolgt. Det tager vi naturligvis som et klart signal om, at branchen både har behov for og lyst til en professionel fagmesse. Nu får vi så en messe med 132 udstillende firmaer på 7000 kvm. DM-konkurrencen får de bedst tænkelige rammer med en meget central placering i den største af Kloakmessens to haller”, fortæller formanden for brancheforeningen Danske Kloakmestre, Henning Lübcke.

Optimale tilskuerforhold

Det er messe- og konferencecenteret Messe C, som i samarbejde med Danske Kloakmestre står bag Kloakmessen.

Flemming Geipel, der er medlem af Danske Kloakmestres bestyrelse, er manden med fast tag i DM-tøjlerne. Han kan glæde sig over fyldte sandkasser og optimale vilkår såvel for kombattanterne som de forventeligt mange, der vil følge DM-dysterne fra sidelinjerne som tilskuere.

”Vi får et DM-område med ti sandkasser næsten midt i den store af udstillingshallerne. Messe C opbygger en stor platform, hvor publikum har mulighed for at komme til vejrs og overvære konkurrencerne fra oven. Og så er der naturligvis også mulighed for at følge kampene på rør og bøjninger hele vejen rundt om konkurrenceområdet”, siger Flemming Geipel.

Han peger på konkurrencen mellem sidste års nummer et og to i konkurrencen som et højdepunkt.

”Ikke mindst bliver det spændende at følge revanchen mellem sidste års nummer et og to. Den danske mester fra 2015, Jesper Petersen fra Hillerød, stiller op for at forsvare titlen mod blandt andre hans hårdeste konkurrent i fjor, sølvvinderen Peter Iversen fra Kolding. Foruden i Formel 1-klassen for kloakmestre skal der findes danske mestre hos rørlæggerne og hos struktøreleverne”, fortæller Flemming Geipel.

Også den regerende mester hos rørlæggerne, Anders Kjær, møder op i Fredericia. Her vil han forsøge at gentage sit kunststykke fra DM i 2015.

Champion skifter disciplin

Anders Kjær kan blandt andet se frem til udfordring fra Jakob Rahr, der møder som regerende mester hos struktøreleverne, men nu stiller op hos rørlæggerne.

I morgen, torsdag, gælder de indledende runder i sandkasserne, hvor der vil være aktivitet dagen lang.

På Kloakmessens andendag, fredag, vil Danmarks bedste kloakmestre, rørlæggere og struktørelever være klar til de endelige opgør, som skal placere DM-titlerne for 2016.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11