23948sdkhjf

Hun vil fortsætte en lyttende ledelsesstil

Arkitektvirksomheden Christensen & Co Arkitekter vil med et nyt hold ved roret - og Vibeke L. Lindblad som partner og adm. direktør - skærpe sin faglige profil
Det var ikke forudsagt i hverken stjerner eller barndomshjem, at unge Vibeke Lydolph Lindblad skulle være arkitekt.

”Måske nærmere læge. Begge mine forældre er naturvidenskabeligt uddannede. Men min bedste veninde kom ind på Arkitektskolen og da jeg syntes, det lød spændende, blev det også den vej, jeg kom til at gå. Jeg havde en drøm at skabe huse, at skabe gode fysiske rammer for mennesker. Men fandt ud af efter nogle år, at jeg havde flair for ledelse; projektlederrollerne tog mere og mere over”

Og leder blev hun. Senest endda administrerende.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad fortalte forleden, er Vibeke Lydolph Lindblad, 48 år, ny partner og adm. direktør hos Christensen & Co Arkitekter (CCO), hvor hun har været siden 2010.

Uhøjtidelig stil

”Selv om vi over få år er blevet en stor, professionel tegnestue med 50 ansatte, har vi bevaret vores fokus på en uhøjtidelig, lyttende ledelseskultur. Det vil ikke ændre sig”, siger Vibeke Lindblad, der gennem 10 år blev rundet af Henning Larsen Architects, ”hvor der også var højt til loftet, menneskeligt og fagligt”, som hun udtrykker det.

”Jeg tror, det er vigtigt med en arkitektfaglig baggrund i omgangen med de skabende på en tegnestue. Man giver jo noget af sig selv hver gang, man skaber et godt stykke arkitektur. Og sådan skal det også helst være. Derfor er det vigtigt som leder at kunne forstå både processerne og det hjerteblod, der er lagt i det”, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

At skabe gennem andre

Hun understreger, at som ny adm. direktør er det vigtigt, at hun sørger for, at alle er med ombord og på vej i samme retning.

”Det er forventningen til mig selv. Som direktør skaber man resultater gennem andre, og det kan kun ske ved inddragende ledelse. Når rammen er fastlagt, kan man være kreativ, og vi skal have for øje, at den gode idé kan komme fra både piccoloen, arkitekten og direktøren. Det vigtige er, at den kommer. Derfor taler vi meget og hylder den uformelle atmosfære på tegnestuen. Det handler om at skyde løs, for på et tidspunkt snævrer mulighedsfeltet sig ind, projektet former sig, og så bliver muligheden for at påvirke den arkitektoniske idé mindre. Det er i starten, at du skal gøre din indflydelse gældende”.

Ingen nulfejlskultur

Vibeke Lindblad tror derfor ikke på en nulfejlskultur.

”Det er afgørende at skabe en stemning, hvor de, der har blyanten - eller BIM-programmet, som det jo er i dag - kan initiere og udvikle projekterne. Lederskab er at samle og styrke vores samlede lederkompetencer, så de kan supplere hinanden. Derfor er det også en god model, vi har fundet: Partnerne i CCO dækker hele spektret. Som ledelse er vi ikke drevet af magten, men hvor man bruger viden bedst”.

God faglig vækst

Hun betegner 50 ansatte som en god virksomhedsstørrelse.

”Vores fokus er en kontrolleret vækst. Og især at vækste fagligt, at projekterne bliver endnu bedre. Det ligger i vores dna på CCO, at vi inddrager de rigtige kompetencer på de rigtige tidspunkter, som drift og ingeniørdiscipliner, så vi kan træffe de rigtige beslutninger.

Den nye direktør skal være med til at fastholde tegnestuens fokus på de svenske og norske opgaver.

”Skandinavien er vores hjemmebane og det handler om at kunne navigere i en konkurrencepræget verden med synlighed og dygtige samarbejdspartnere. Jeg glæder mig til opgaven og har jo før arbejdet med ledelse af store projekter, med op til 25 mennesker bare på arkitektsiden. Det ser jeg som en af mine styrker; at jeg i min nye rolle kan lede og navigere mod et mål, naturligvis med strategisk og forretningsmæssig udvikling for øje”.

Vibeke Lindblad
Født 1967
Afgang Kunstakademiets Arkitektskole, København, 1994
Efter-/videruddannelse: 2012 Ledelse af Kreative Vidensvirksomheder (AA+Danske Ark+CBS)
Ansat hos CCO siden 2010
Tidligere ansættelser:
2001-2010 Henning Larsen Architects,
1994-1999 Domus Arkitekter,
• Censor Kunstakademiets Arkitektskole, København
• Statens Kunstfonds Repræsentantskab
• Tidligere underviser på Arkitektskolen, København
• Fagdommer i en række konkurrencer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299