23948sdkhjf

V: Det kører efter planen

I foråret vil regeringen indkalde til drøftelser om Togfonden. Der skal blandt andet ses på finansieringen efter olieprisens styrtdyk, siger V-ordfører
Hvis partierne bag forliget om Togfonden bare læste finanslovsaftalen, ville de kunne se, at regeringen til foråret vil indkalde forligskredsen til foråret.

Sådan lyder svaret fra Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til de forligspartier, der i dagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad retter en hård kritik af regeringens håndtering af Togfonden.

”I finanslovsaftalen kan man læse, at der skal være et serviceeftersyn af Togfonden, hvor vi skal have afdækket, hvor mange penge, der er til rådighed. Efter faldet i olieprisen er det tvivlsom, hvor mange penge, der er tilbage. Dernæst skal vi se på, hvordan man får pengene til at passe”, siger han.

Olieprisens styrtdyk

Kristian Pihl Lorentzen kan dog endnu ikke sige noget om, hvorvidt Venstre ønsker at træde ind i forligskredsen - det må forårets drøftelser viser.

”Man kan ikke bruge penge, der ikke er findes. Det må forligspartierne være enige i. Olieprisens styrtdyk har vendt op og ned på hele Togfonden og det er lige nu et projekt, der hænger og som vi skal have kigget på. Vi har hele tiden sagt, at vi vil indkalde til drøftelser i foråret, så det kører helt efter planen”, siger han.

Læs mere om Togfonden: " Partier rykker for handling i sag om Togfonden ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.286