23948sdkhjf

Bricks omdanner historisk bygning i Aarhus

Ejendoms- og projektudviklingsselskabet har købt historisk pakhus i det centrale Aarhus og gennemfører en omfattende restaurering
Latinerkvarteret er det ældste kvarter i det centrale Aarhus, og er kendt for sine brostensbelagte gader og smukt bevarede bygninger, der i dag rummer cafeer, restauranter og spændende butikker.

Centralt i kvarteret ligger det lille Pustervig Torv med det smukke gule pakhus på adressen Badstuegade 1H.

Det historiske pakhus er for kort tid siden blev købt af det aarhusianske ejendoms- og projektudviklingsselskab Bricks, der vil give huset nyt liv, når den nuværende lejer flytter ud.

Pakhuset har tidligere været ejet af Preben Gordon Hansen, der driver specialbutikken Skumhuset i bygningens stueetage, mens etagerne derover benyttes som lager.

I forbindelse med en ombygning i 1977 flyttede Preben Gordon Hansen ind som lejer og åbnede sin forretning. I 1998 købte han pakhuset af den tidligere ejer, Aarhus Kommune.

”Vi har været glade for at bo i den centrale del af Aarhus, men siden vi flyttede ind, har området markant ændret karakter og fået mange cafeer, restauranter og designbutikker. Så det er derfor oplagt, at vi flytter butikken sammen med vores produktion på Sindalsvej i Risskov”, forklarer Preben Gordon Hansen i en pressemeddelelse.

Give nyt liv til kvarteret

Flytningen vil ske i løbet af 2016, hvorefter Bricks vil gå i gang med en gennemgribende restaurering, så huset i første halvår af 2017 kan genåbne med aktivitet på alle husets 1.046 kvm, der er fordelt på de fem etager.

”Vi vil give det smukke, gamle pakhus nyt liv med respekt for de historiske detaljer. Det betyder, at vi blandt andet vil genetablere de oprindelige vinduer. Huset er stort, så vi forestiller os, at den nye lejer kan være en restaurant, måske med en cafe i underetagen. Eller en concept store. Den endelige udformning og indretning af lokalerne aftales med den kommende lejer”, fortæller direktør og med­ejer af Bricks Martin Busk i en pressemeddelelse.

Nye trapper

I forbindelse med ombygningen ønsker man at beholde alle de eksisterende trækonstruktioner og dæk.

Huset skal naturligvis isoleres og brandsikres, men det er alligevel planen at blotlægge dele af bjælkelaget. Det vil betyde, at man i fremtiden vil lægge vægt på at vise, hvad der er nyt, og hvad der er eksisterende bygningsdele i pakhuset.

Ved ombygningen vil Bricks etablere nye trapper; nye fritliggende bokse med toiletter, trappe og lift; nyt køkken og bar i stueetagen og nye trægulve på etagerne.

De tilmurede vindueshuller bliver genåbnet, mens nye smalle stålprofiler og isoleret glas skal opsættes. Endelig etableres der også tagvinduer.

Hele ombygningen, der skal være færdig i 2017, kommer til at ske i et tæt samarbejde med Kulturstyrelsen og den nye lejer, oplyser Martin Busk.

brahe

Pakhuset
Huset er et af de eneste tilbageværende pakhuse med facade mod gaden.
Det blev bygget i 1809 af Aarhus’ store købmand, Harboe Meulengracht (1767-1853), der benyttede det til at opbevare de varer, hans skibe hentede ude i verden.
Pakhuset blev fredet i 1970 og blev nænsomt ombygget i 1977, hvor husets facade i baggården kom til sin ret, da en gammel værkstedsbygning blev nedrevet. Samtidig erstattede man de oprindelige trækonstruktioner i stueetagen med betonsøjler og udskiftede de eksisterende vinduer med træplader med ganske små vindueshuller. Siden er bygningen blevet vedligeholdt minimalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187