23948sdkhjf

Fynske anlægsgartnere finder lettere en praktikplads

De seneste tal fra Kold College i Odense viser mere end en fordobling i antallet af uddannelsesaftaler
Efter en længere periode, hvor det i flere tilfælde har vist sig vanskeligt at skaffe de nødvendige praktikpladser til de unge, der ønsker at uddanne sig til anlægsgartnere, er kurven nu for alvor ved at vende.

På erhvervsskolen Kold College i Odense har man netop opgjort antallet af uddannelsesaftaler for 2015, og udviklingen taler sit tydelige sprog; hvor der i 2014 blev indgået 20 uddannelsesaftaler, blev der i 2015 indgået 49 for anlægsgartnereleverne.

En del af forklaringen er, at anlægsgartnerne igen er ved at få godt gang i forretningen. Men på Kold College oplever man især, at en målrettet satsning på virksomhedskontakt bærer frugt.

”Gennem det seneste år har vi haft en praktikpladskonsulent tilknyttet, hvis primære opgave har været at tage fat i anlægsgartnervirksomheder for at fortælle dem om, hvilke muligheder der er for at indgå gode uddannelsesaftaler. Samtidig har konsulenten bistået med det nødvendige papirarbejde. Det arbejde viser sig nu at være givet godt ud”, siger Hans Torp, uddannelsesleder på Kold College Jordbrug i en pressemeddelelse.

Stemmer dørklokker

Det er praktikpladskonsulent Rasmus Moth Madsen, der til daglig har æren af at køre rundt og stemme dørklokker hos de fynske anlægsgartnere.

Og ofte oplever han, at det er manglende kendskab til muligheder og vilkår, som lægger sig i vejen for virksomhedens indgåelse af en uddannelsesaftale.

”Flere virksomheder har for eksempel den opfattelse, at de er bundet i fire år, hvis de indgår en uddannelsesaftale, og det kan sagtens være dét, der afholder dem fra at tage en ung elev ind. Når virksomheden så bliver gjort opmærksom på, at vi også kan strikke en aftale sammen, der løber over et halvt år ad gangen, ændrer det typisk deres indstilling”, siger han og understreger, at langt de fleste virksomheder vælger at fortsætte forløbet når først, de er i gang.

Ifølge praktikpladskonsulenten handler det i høj grad om at finde det rette match fra begyndelsen.

Læs også: " Anlægsgartnervirksomhed anerkender indsats ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109