23948sdkhjf

Skanska sælger historisk ejendom

Det aarhusianske byggeselskab Mogens de Linde A/S overtager Bryggergården tæt på Den Blå Planet
En over 250 år gammel ejendom direkte ud til Øresund skifter nu ejere.

Ejendomsudviklingsselskabet Skanska har solgt den fredede ejendom Bryggergården til Byggeselskab Mogens de Linde A/S fra Aarhus med overtagelse den 1. april næste år.

Bryggergården ligger i det 90.000 kvm store erhvervsområde Scanport, som Skanska gennem de seneste 10 år har udviklet med hensigten at gøre det til et nyt centralt erhvervsområde.

Skanska færdiggjorde i 2008 en gennemgribende udvendig renovering af Bryggergården, der i dag indeholder både lejeboliger og kreative erhverv.

”Skanska har arbejdet længe for at skabe et område, som tiltaler kreative kræfter og iværksætteri. Aktiviteterne mener vi, vil være med til at tilføre området liv, involvere lokalsamfundet og gøde jorden for fremtidens erhvervsområde. På den måde vil vi sætte Bryggergården og Scanport på landkortet. Derfor er vi glade for, at Byggeselskab Mogens de Linde har valgt at købe Bryggergården og videreføre den vision”, siger Ib Kaa, der er forretningsudvikler i Skanska i Danmark.

Videreførelse af projekt

Ejendommen er opført i 1749 af stenhugger og arkitekt Jacob Fortling og er blandt andet brugt som teglværk og kalkbrænderi, ligesom den har været et centrum for den danske adel.

For Mogens de Linde A/S handler overtagelsen i høj grad om at videreføre det projekt, som Skanska har igangsat.

”Vi overtager ejendommen for at videreføre det projekt, Skanska har startet. Vi ser mange muligheder i Bryggergården – i det kreative miljø og de historiske rammer. Så er det naturligvis også interessant for os, at området er inde i en spændende udvikling,” siger direktør Mogens de Linde fra Byggeselskab Mogens de Linde A/S i en pressemeddelelse.

Scanport-området ligger langs Amagers østkyst direkte ud til Øresund og nabo til blandt andet Nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet.

Skanska har planer om i de kommende år at etablere flere kontorhuse og et hotel i Scanport. Desuden påbegynder medicinalvirksomheden Ferring næste år byggeriet af nyt domicil på godt 30.000 kvm.

Bryggergården
Grundlagt af stenhugger og arkitekt Jacob Fortling i 1749.
Oprindeligt brugt som fajanceværk, kalkbrænderi og teglværk.
Efter endt svanejagt på Øresund hvilede adlen ud på Bryggergården
Ejendommen er på 5.000 kvm fordelt på 3.500 kvm erhvervsareal og 1.500 kvm bolig og renoveret af Skanska i årene 2006-2008
Ejendommen ligger ved vandet med udsigt til Øresund og Scanport Havn og er nabo til kontorhuset Nordhuset, Nordeuropas største akvarium Den Blå Planet og Amager Strandpark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125