23948sdkhjf

El-bilister kan nu få det fulde overblik over ladestandere

Et nyt kort giver et samlet overblik over offentligt tilgængelige ladestandere herhjemme
Danmark er et af de lande i verden, der har den mest veludviklede infrastruktur til opladning af elbiler, og nu kan danskerne få det fulde overblik.

Dansk Elbil Alliance har i samarbejde med Trafik- og Byggestyrelsen lanceret Danmarks første oversigt over ladestandere. På den nye oversigt kan bilister fremover se alle ladestandere, der udbydes af operatørerne EON, Clever og Cleancharge, samt ladestandere fra hoteller, restauranter, men også kommuner og andre offentlige institutioner, der tilbyder opladning af elbiler.

”Der har længe været brug for et samlet overblik over lademuligheder, og derfor er vi utrolig glade for nu at kunne lancere oversigten til de mange danskere, der hver dag kører elbil rundt om i hele landet. Operatørerne har forpligtet sig til at vedligeholde information, så ladekortet hele tiden er opdateret. Det er unikt og viser stærkt samarbejde mellem operatørerne i branchen. Nu får bilisterne et helt nyt værktøj, og det tror vi kommer til at gøre en stor forskel for overskueligheden”, siger Anders Jelstrup, der er projektleder i Dansk Elbil Alliance, i en pressemeddelelse.

Mulighed for nye apps

Oversigten er kommet i stand gennem et samarbejde mellem Dansk Elbil Alliance, danske operatører og Trafik- og Byggestyrelsen, der har støttet projektet via deres forsøgspulje for energieffektive transportløsninger.

”Der har længe manglet en samlet oversigt over alle de forskellige ladestandere, der findes rundt omkring i landet. Både operatører, kommuner, hoteller og restauranter opsætter ladestandere i det offentlige rum, og det er oplagt at samle informationerne i én brugervenlig database. Så vi er godt tilfredse med, at der bliver et samlet overblik og dermed mere gennemsigtighed og information”, siger Janni Torp Kjærgaard, der er kontorchef i Trafik- og Byggestyrelsen.

Oversigten bygger på en åben database, som app- og webudviklere fremover frit kan benytte sig af til at udvikle egne apps og korttjenester.

brahe

Oversigt
Oversigten er frit tilgængelig på følgende link:
http://ladekort.danskelbilalliance.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157