23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SYDDANMARK

BAGENKOP: Bagenkop Bylaug, Bagenkop Erhvervsforening og Foreningen Bagenkop Havn- centrum for Innovativ Udvikling har anmodet Langeland Kommune om 100.000 kroner til yderligere bearbejdning og udvikling af Aqtiv idrætsanlæg i Bagenkop.

Idéen om et Aqtiv idrætsanlæg i Bagenkop Havns nedlagte færgeleje er udviklet i samarbejde med DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Desuden har Lokale- og anlægsfonden tilkendegivet sin interesse i at deltage i udvikling af idrætsanlægget.

Tidsplanen for yderligere udvikling og bearbejdning af anlægget er, at det igangsættes primo november 2015 og afsluttes medio marts 2016.

Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø besluttede forleden at anbefale byrådet, at de ønskede 100.000 kroner bevilges.

REGION MIDTJYLLAND

SKIVE: Skive Byråd har frigivet et rådighedsbeløb i 2015 på 3.300.000 kroner til forbedringer af forholdene for de lette trafikanter ved henholdsvis Egerisvej og Skyttevej og Sdr. Boulevard.

Pengene skal blandt andet bruges til etablering af opmærksomhedsfelter med afmærkning af cyklistfeltet og cyklistsymboler gennem de to signalregulerede kryds ved henholdsvis Sdr. Boulevard/Egerisvej og Sdr. Boulevard/Skyttevej. Der skal også etableres cykelsti i frafarter fra krydset Sdr. Boulevard/Egerisvej og etableres radar detektering i samme kryds for at forbedre trafikafviklingen.

Derudover foreslår Teknisk Forvaltning, at der etableres støtteheller og nye buslommer på Egerisvej ved H. C. Ørstedsvej, at fortovet udskiftes mod nord langs Egerisvej, fra Sdr. Boulevard til Dalgas Allé, og at der etableres cykelstier langs Bilstrupvej. I sammenhæng med sidstnævnte foreslås også en sikring af krydset ved Dalgas Allé/Bilstrupparken.

SKIVE: Skive Byråd har vedtaget Lokalplan 267 - for Å-planen - Sti og bro over Skive Å endeligt.

I forbindelse med udarbejdelse af udbudsmateriale til realisering af sti- og broprojektet vil der blive udarbejdet et vejledende overslag/anslået en pris for det samlede anlægsprojekt. Der er knap 12 mio. kroner til rådighed til projektet.

REGION NORDJYLLAND

ELLING: Frederikshavn kommune har fået udarbejdet en rapport om løsningsmuligheder i forhold til at sikre Elling by mod nye oversvømmelser.

Med udgangspunkt i rapporten skulle Teknisk Udvalg forleden tage stilling til, hvilke løsninger, der skal gennemføres, samt til en række andre spørgsmål i forbindelse med klimasikringen.

I rapportens konklusion peges der på, at ådiget ved Elling er den optimale løsning i forhold til at sikre Elling mod de kommende klimaændringer. Løsningen kan ikke stå alene, der skal også gennemføres en separatkloakering og opsamling af vejvand i den sydlige del af byen.

Teknisk Udvalg tilsluttede sig anbefalingerne fra forvaltningen og besluttede således blandt andet, at der skal udarbejdes detailprojekt og udbudsmateriale på etablering af ådiget.

THISTED: Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune sagde på sit seneste møde god for, at huset på Jernbanegade 17 kan rives ned.

Det rådgivende ingeniørfirma Hera Consult har lavet en byggeteknisk vurdering af facaden, som konkluderer, at facaden har så mange byggetekniske problemer, at det ikke vil være økonomisk rentabelt at integrere den eksisterende facade i nyt byggeri.

Byggetilladelse til nyt byggeri på adressen kan alene gives til en ny bygning, såfremt den opføres i samme stil som det oprindelige hus og derved er i harmoni med Jernbanegades øvrige bebyggelse.

LEMVIG: Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune har besluttet at anbefale, at der gives en anlægsbevilling på 1.433.000 kroner til vandløbsrestaurering og fjernelse af dambrugsopstemning i Flynder Å. Bevillingen vil have karakter af et udlæg, idet alle projektudgifter refunderes af staten og EU ved projektafslutningen.

Dambrugsopstemningen ved Øster Ørts Dambrug fjernes, og vandløbet får nyt genslynget forløb med naturligt fald. På den nye vandløbsstrækning udlægges skjulesten og gydegrus. Ved dambruget etableres en pumpeløsning, hvor vandindtag og -udløb er placeret meget tæt. Herved fjernes den negative påvirkning, som dambrugets vandindtag hidtil har medført på grund af spærringen og en lang opstuvningszone ovenfor opstemningen. Projektet skal forbedre yngle- og levevilkårene for smådyr og vandrefisk i vandløbet.

På samme måde anbefaler udvalget, at der gives en anlægsbevilling på 126.000 kroner til at gennemføre vandløbsrestaurering af Kjelder Grøft og Glarbjerg Bæk. Også ved dette projekt refunderes alle projektudgifter af staten og EU ved projektafslutningen.

I Kjelder Grøft og Glarbjerg Bæk skal der udlægges skjulesten, gydegrus og træstrykker for at tilgodese smådyr og fisk i vandløbet. Enkelte af brinkerne flades ud.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237