23948sdkhjf

Aarsleff køber Hansson & Knudsen

Danmarks største entreprenørkoncern bliver endnu større ved opkøb af Fyns største bygge- og anlægsvirksomhed
Landets største entreprenørvirksomheder Per Aarsleff A/S vokser yderligere ved opkøb af Fyns største bygge- og anlægsvirksomhed Hansson & Knudsen A/S i Odense - et af Aarsleffs største opkøb nogensinde.

Aarsleff meddelte mandag fondsbørsen, at Per Aarsleff A/S har indgået aftale om at overtage alle aktierne i det familieejede, knap 70 år gamle Hansson & Knudsen. Overtagelsen omfatter også datterselskaberne Håndværkergården A/S i Odense, PH-Byg Faaborg A/S og Johan C. Nielsen A/S i Sønderborg.

Hansson & Knudsen udfører især nybyggeri, store renoveringsopgaver og bygningsvedligeholdelse primært på Fyn, i Trekantområdet og i Sønderjylland. Virksomheden skal fortsætte uændret. Såvel ledelse som medarbejdere fortsætter.

Hansson & Knudsens adm. direktør Povl Christensen er glad for at blive en del af Aarsleff-koncernen.

”Ejerne føler, at det er en godt tidspunkt, og vi føler, at vi passer godt ind i Aarsleff. Vi har samme værdier og vil supplere hinanden godt. Vi vil samtidig være bedre rustet til de store opgaver på eksempelvis OUH, det ny hospital, hvor der er entrepriser på omkring en halv mia. kroner”, siger Povl Christensen.

Fokus også på byggeri

Aarsleff får med opkøbet udvidet både sit geografiske område og sit forretningsmæssige virkefelt.

Adm. direktør Ebbe Malte Iversen oplyser, at Aarsleff for godt et år siden meldte ud til såvel offentlighed som aktionærer, at man agtede at gå videre ad det spor med byggeriaktivitet, som på det tidspunkt allerede var godt i gang.

”Vi har bygget råhusbetonbyggerier som for eksempel Copenhagen Tower og Niels Bohr Bygningen og efterfølgende fået lidt mere komplette opgaver for A.P. Møller Mærsk og Novo. Vi har været tilfredse med resultaterne, men opgaverne har været geografisk begrænset til hovedstaden. Med overtagelsen af Hansson & Knudsen får vi udvidet vores geografiske område til Fyn og Trekantsområdet og også vores virkefelt med en allround byggevirksomhed, der indeholder håndværksfag, som vi i dag ikke har. Det giver en mere komplet forretningsmæssig profil. Hansson & Knudsen er blandt andet stærke på boligrenovering, et område vi gerne arbejder videre med og som opfylder ideen med at kombinere flere fag. Det er også et område, hvor vi ser effektiviseringsudvikling”, siger Ebbe Malte Iversen og påpeger, at man tilsvarende i installationsbranchen gennem datterselskabet Wicotec Kirkebjerg arbejder med en større grad af integration af fagene.

Købssum oplyses ikke

Ebbe Malte Iversen oplyser, at parterne er enige om ikke at offentliggøre købsprisen.

Overtagelsen kræver konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Aarsleff-koncernen havde i sidste regnskabsår en omsætning på cirka 8,5 mia. kroner, mens Hansson & Knudsen sidste år omsatte for 470 mio. kroner.

Fakta
Hansson & Knudsen er i vækst og omsatte i 2014 for i alt 742 mio. kroner og havde et overskud på 32 mio. kroner.
Hansson & Knudsen beskæftiger godt 400 medarbejdere.
Aarsleff-koncernen omsatte i seneste regnskabsår for 8,5 mia. kroner og havde et resultat på 255 mio. kroner.
Koncernen beskæftiger cirka 4.500 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.316