23948sdkhjf

Forligskreds vil have regeringen med i Togfonden

Forligskredsen bag Togfonden vil have regeringspartiet Venstre med i forliget. Ellers er man klar til at stemme initiativer igennem med sit flertal
Forligskredsen bag Togfonden har fået nok af Venstre-regeringens manglende handling omkring fonden.

De har derfor sendt en fælles henvendelse til regeringen med en opfordring om, at regeringen tilslutter sig forliget om Togfonden, så den siddende regering er med til at tage ansvar for fremtidens jernbanedrift i Danmark.

Det åbne brev er sendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og transportminister Hans Christian Schmidt.

I brevet opfordrer forligskredsen til, at Venstre og dermed regeringen melder sig ind i det eksisterende forlig om Togfonden, da ”det er gældende praksis, at regeringspartier, der står uden for folketingsforlig, som et eksisterende flertal af folketingspartier stadig støtter, melder sig ind i forliget og tager ansvar”, som der står i henvendelsen.

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn håber, at regeringen vil tage imod forligskredsens opfordring.

”Vi har skrevet brevet, fordi vi har set at regeringen gang på gang har sagt, at de ikke føler sig forpligtet til at tage hånd om Togfonden. Men der er et forlig, og det må regeringen tage alvorligt. Derfor opfordrer vi regeringen til at tage ansvar for blandt andet elektrificeringen og hastighedsopgraderingen af jernbanenettet i Danmark. Ellers må vi i forligskredsen bruge vores flertal og stemme os igennem”, siger han.

På et møde i forligskredsen foretages en gennemgang af status på de forskellige initiativer, der er aftalt mellem forligspartierne samt den løbende finansiering. Forligskredsen består af Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125