23948sdkhjf

Vandselskab indgår partnerskab

VandCenter Syd har skrevet under på aftale med Region Syddanmark og Odense Kommune om bedre beskyttelse af grundvandet
Beskyttelse af grundvandet har altid været hjerteblod for vandselskabet VandCenter Syd i Odense.

Og når Region Syddanmark og Odense Kommune også prioriterer beskyttelse af grundvandet højt, så giver det rigtig god mening at gå sammen om indsatser og sammen finde frem til løsningsmodeller.

”Ved at arbejde tættere sammen og dele al viden, kan vi bruge pengene mere effektivt. Og det siger jo sig selv, at det handler om at sikre så meget godt grundvand som muligt for de penge, vi har til rådighed”, siger Jørn Lehmann Petersen (S), der er formand for udvalget for miljø, jordforurening og råstoffer i Region Syddanmark.

Forurenede grunde

De tre parter har derfor sat underskrifter på en aftale om beskyttelse af grundvandet i området ved Bolbro og Eksercermarken i Odense, hvor VandCenter Syd har tre boringer, der forsyner store dele af byens borgere med drikkevand.

Forurenede grunde er i øjeblikket en af en af de største udfordringer, når det kommer til beskyttelse af grunde. Det vil tage meget lang tid og koste Regionen mange penge at rydde op på samtlige grunde. Det tre parter tager derfor snart hul på et projekt, hvor de vil udarbejde en model, der kan fortælle i hvilken prioriteret rækkefølge grunde skal ryddes op, så man får mest værdi for sine penge og en mærkbar effekt.

Det er udviklingen af sådanne modeller og værktøjer, der er et af målene for partnerskabet, der ser frem til et forbedret vidensgrundlag og en helhedsorienteret indsats.

brahe

Vandcenter Syd
Vandcenter Syd er et af Danmarks største og ældste vandselskaber. Selskabet har rødder tilbage til 1853, hvor Odense Vandværk blev stiftet.
Vandselskabet har 186 medarbejdere og er ejet af Odense Kommune og Nordfyns Kommune med henholdsvis 89 og 11 procent af aktierne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.259