23948sdkhjf

Arkitektskole kortlægger landets bedste kulturmiljøer

Arkitektskolen Aarhus har modtaget 3,5 mio. kroner, der giver mulighed for at kortlægge de bedste kulturmiljøer i Danmark
Arkitektskolen Aarhus sætter nu gang i en omfattende kortlægning af de bedste kulturmiljøer herhjemme.

Formålet er at finde ud af udviklingspotentialerne i landets kulturmiljøer, og Realdania har bevilget 3,5 mio. kroner til skolen, der vil være i gang med kortlægningen frem til foråret 2017.

”Affolkningen af landdistrikterne rammer kulturmiljøer og bygningskulturarven hårdt,” fortæller professor Mogens Andreassen Morgen fra fagområdet ”Arkitektonisk Kulturarv” på Arkitektskolen Aarhus og forsætter:

”Når de historiske bygninger og kulturmiljøer forsvinder, går noget af vores historie tabt for altid. Realdanias bevilling gør, at vi nu får mulighed for at kortlægge de vigtigste kulturmiljøer i Danmark og pege på deres udviklingspotentialer”.

Del af større indsats

Projektet er del af en større forskningsindsats på Arkitektskolen Aarhus, der vil medvirke til at gøre kulturmiljøerne til attraktive fortællere om tidligere tiders samfund, der kan styrke de lokale erhverv og tiltrække turister.

”Vi kan ikke bevare alting, men skal holde fast i det bedste. Det fordrer, at vi kender de kulturmiljøer, som er truede og vigtigst at bevare. Vi starter nu en gennemgang af kulturmiljøerne med henblik på at udpege et antal, der kan karakteriseres som umistelige, og som samtidig er truede på deres opretholdelse”, siger Mogens Andreassen Morgen.

Med bevillingen ønsker Arkitektskolen Aarhus, der bidrager med et lignende beløb som Realdania, at gøre kulturmiljøområdet til et væsentligt forskningsområde de kommende år.

”Det er vores opfattelse i Realdania, at de væsentligste bygningskulturelle værdier og det største udviklingspotentiale ofte ligger i samlede kulturmiljøer. Det er derfor vigtigt, at vi udvikler en metode til – på en overkommenlig men faglig forsvarlig måde – at finde landets bedste kulturmiljøer, indkredse deres bærende værdier og komme med forslag til sikring og udvikling heraf. Og det kan dette projekt”, siger Eske Møller, der er arkitekt og projektleder i Realdania.

brahe
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Malmos-direktør vil op i værdikæden
Caverion indgår solbeskinnet aftale med energiselskab
"Blæser på prisaftaler": Bygherreforeningen genkender ikke kritik
To brancheprofiler fejrer 209 aarhusianske boliger
Arkitekt i mål med rekonstruktion
Årsdag: Asfaltbranchen savner grøn vilje hos kunderne
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.375