23948sdkhjf

Nyt lys styrker arbejdsmiljø og sikkerhed

Saniståls centrallager i Taulov på 42.000 kvm kræver meget energi. Nu har lageret fået 336 nye lysarmaturer med indbyggede LED-lyskilder, der sparer virksomheden for cirka en million kroner om året og giver langt større medarbejdertilfredshed
Syv hektiske vognspor sørger for ind- og udgående transport af stål 24 timer i døgnet - i Danmarks største enkeltstående stålhal i Taulov.

Derfor er arbejdssikkerhed absolut i højsædet hos Sanistål. Men trods grønne smileys fra arbejdstilsynet, kunne de alligevel se en sikkerhedsmæssig fordel i at udskifte deres højtryksdamplamper til LED.

”Vi blev færdige i maj og siden har vi høstet en rigtig god el-besparelse, faktisk halveret vores udgifter til lys, svarende til 970.000 kWh årligt. Så man kan roligt sige, det er smart, for elpriserne går kun en vej - og det er op”, siger Dan Allan Nielsen, fabrikschef i Sanistål, til ArkByg.

Brænder 50.000 timer

De nye lamper brænder 50.0000 timer, mod 12.000 i de gamle, og giver tilmed bedre lys.

”De afgiver en farve, der kommer tæt på naturligt lys og gør det lettere for medarbejderne at aflæse etiketter og labels. Især natholdet har været glade for et lys tæt på dagslys, der gengiver farver bedre - til forskel fra det mere dunkle, gule lys, der førhen har medført træthed og koncentrationsbesvær. Det nye lys gør det lettere at bevare koncentrationen, når mørket falder på. Desuden er det dejligt, at vi også har reduceret CO2 -udledningen væsentligt,” siger Dan Allan Nielsen.

Med 42.000 kvm lager, svarende til seks fodboldbaner, krævede centrallageret meget energi at oplyse. Men efter at have udskiftet lagerets 336 lysarmaturer til Philips CoreLine High-bay med indbyggede LED-lyskilder, sparer virksomheden nu cirka en million kroner om året.

”Det har stor betydning for vores økonomi men også for vores grønne profil, fordi vi i den grad har fået en mere miljørigtig løsning,” siger Dan Allan Nielsen.

Det nye lys kan desuden indstilles i zoner og giver 100 procent lys fra det sekund det tændes.

Intet kviksølv

Saniståls lager i Taulov udleder nu 333.100 kg mindre CO2 hvert år, eller hvad der svarer til 215 gennemsnitfamiliers årlige strømforbrug.

”Vores mål om at reducere CO2 -udledningen relateret til energiforbruget på vores centrallagre med fem procent inden udgangen af 2016 ser vi ud til at nå”, siger Dan Allan Nielsen.

Saniståls centrallager kan nu desuden også bryste sig af ikke at have nogen lyskilder indeholdende kviksølvdampe, hvilket sikrer mindre miljøbelastning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.862