23948sdkhjf

Entreprenør giver familier med syge børn nye faciliteter

Østjyske PN Erhvervsbyg leverede det mest fordelagtige tilbud og er nu valgt til at stå i spidsen for udvidelsen af TrygFondens Familiehus ved universitetshospitalet i Skejby
Godt tre år efter indvielsen af Familiehuset i Skejby er TrygFonden nu klar til at udvide, så der fremover bliver plads til 22 familier med langtidsindlagte børn på Aarhus Universitetshospital.

Og det er netop besluttet, at det er Randers-virksomheden PN Erhvervsbyg, der sammen med Østergaard Arkitekterne og Stokvad Rådgivende Ingeniører skal stå i spidsen for byggeriet, som blandt andet omfatter 10 nye familieværelser og en udvidelse af husets fællesfaciliteter.

Udvidelsen løber op i 21,5 mio. kroner, som alle er doneret af TrygFonden, og udsigten til at kunne give endnu flere familier en håndsrækning, glæder sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital og formand for Familiehusets bestyrelse, Vibeke Krøll.

”Det er en hård belastning at være far, mor eller søskende til et alvorligt sygt barn, og Familiehuset er et frirum for disse familier. Derfor er det glædeligt, at vi snart kan tilbyde endnu flere familier det frirum,” siger hun i en pressemeddelelse og bliver suppleret af TrygFondens direktør, Gurli Martinussen.

”TrygFondens Familiehus gør allerede en forskel for mange familier, der måske ellers ville være tvunget til at leve adskilt i lange perioder. Når Aarhus Universitetshospital inden for de næste år samler alle hospitalets børneafsnit i Skejby, og samtidig bliver centrum for helt nye funktioner, der vil trække små patienter fra hele landet, vil behovet for flere pladser i TrygFondens Familiehus utvivlsomt vokse. Derfor er vi meget glade for at kunne udvide huset,” siger hun.

Det er blandt andet udsigten til, at Aarhus Universitetshospital i 2018 åbner Dansk Center for Partikelterapi, der skaber behovet for en udvidelse.

Her kommer man eksempelvis til at behandle børn fra hele Danmark med kræft i hjernen.

Bygning i slangeform

At få lov til at skabe faciliteter til de ramte familier glæder man sig til i PN Erhvervsbyg.

”Vi har ventet spændt på en afgørelse, så det er selvfølgelig en forløsning at få at vide, at vi har vundet. Og så er det jo virkelig et hus, der gavner”, siger Claus Mulvad Madsen, direktør i PN Erhvervsbyg til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Det bliver et spændende projekt. Huset er jo lidt specielt udformet i en halvrundsform, og det bygger vi videre på, så den nye bygning slår et s”, fortsætter han.

Forventningen er, at udvidelsen af familiehuset kan gå i gang i december 2015, og at de første familier kan flytte ind i fjerde kvartal 2016.

De prækvalificerede
Udvidelsen af TrygFondens Familiehus blev udbudt som totalentreprise med forudgående prækvalifikation i januar 2015. Fire prækvalificerede tilbudsgivere bød ind på opgaven i juni. Ud over PN Erhvervsbyg, der afgav det mest fordelagtige tilbud, gælder det:
Raustrup Entreprise A/S
C.C. Contractor A/S
TL BYg A/S
Rollen som bygherre varetages af Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125